Παπαδοπουλος Super Markets
Σύσταση και λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Δήμο Ζίτσας ζητά ο Αμυράς Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 10:52
1647379468.jpgΤη σύσταση και λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) στον Δήμο Ζίτσας στηρίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς κατά την εφαρμογή του Ν.4486/2017για σύσταση και λειτουργία Το.Μ.Υ. σε Δήμους της χώρας για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο Δήμος Ζίτσας δεν συμπεριλήφθηκε στον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας. 
Ο βουλευτής καταθέτοντας την επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχαήλ Πλιάκου, σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος Δήμος έχει περίπου 16.000μόνιμους κατοίκους οι οποίοι εξυπηρετούνται στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας από τους αγροτικούς γιατρούς που επισκέπτονται ανά διαστήματα τις κοινότητες. Με τη σύσταση της Το.Μ.Υ. θα τους παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείαςενώ παράλληλα θα αποσυμφορηθούν τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, καθώς θα τους απευθύνονται μόνο τα σοβαρά περιστατικά και όσα παραπέμπονται από την Το.Μ.Υ.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
 
Αθήνα  26.02.2020
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΥΓΕΙΑΣ
 
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή του Δήμου Ζίτσας  Ιωαννίνων σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) στην περιοχή. 
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
 
              Ο αναφέρων Βουλευτής
 
 
                        Γιώργος Αμυράς