Παπαδοπουλος Super Markets
Ναι στο αμετάθετο των στρατιωτικών, λέει ο Αμυράς και συνεχίζει να τους στηρίζει Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 12:47
1647379468.jpgΤη θέσπιση του αμετάθετου στους στρατιωτικούς με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας από κατατάξεώς τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, καταθέτοντας την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι για την κάλυψη των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών οι στρατιωτικοί ως κοινωνική ομάδα βρίσκονται υπό συνεχή  μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα, σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα λειτουργούσε ευεργετικά στο χαμηλόβαθμο κυρίως στρατιωτικό προσωπικό που καλείται να στηρίξει οικονομικά δύο ή 3 κατοικίες, αν υπάρχει παιδί που σπουδάζει. 
Ο Γιώργος Αμυράς ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να στηρίξει το αίτημα της θέσπισης του αμετάθετου ώστε οι στρατιωτικοί να παρατείνουν την παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία, με αύξηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητάς τους, καθώς θα υπάρχει σταθερός προγραμματισμός και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
 
   Αθήνα  20.01.2020
                                                                                     ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
 
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με το αμετάθετο στα 25 έτη προϋπηρεσίας.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
                Ο αναφέρων Βουλευτής                                                                     
                                                                                            
                        Γιώργος Αμυράς