Παπαδοπουλος Super Markets
Tο θέμα της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ φέρνει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 19:07
1564083368.jpgTο θέμα της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ έφερε με Ερώτηση του στη Βουλή,προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Σταύρος Καλογιάννης.
Στην Ερώτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει:
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης κ. Γιοχάνες Χαν, προειδοποίησε την Ελλάδα για τον κίνδυνο απώλειας πόρων, ειδικότερα στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, επισημαίνοντας παράλληλα τις σοβαρές καθυστερήσεις σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. 
Επίσης, σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης ανέφερε ότι: «για το ασφαλές κλείσιμο του ΕΣΠΑ απαιτείται να υπάρχουν δαπάνες 5 δισ. ευρώ ανά έτος έως και το 2023 και προκειμένου να αποτρέψουμε την απώλεια πόρων επιβάλλεται να υπάρξει επιτάχυνση κατά 20%-25% στο Πρόγραμμα την προσεχή 4ετία». 
Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, καθώς η προγραμματική περίοδος 2014-2020 βαίνει προς ολοκλήρωση, η απορρόφηση των πόρων παραμένει σε χαμηλό ποσοστό, ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς ποιες είναι μέχρι σήμερα οι νομικές δεσμεύσεις και ποιες οι απορροφήσεις ανάΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ ζητά να κατατεθούν στη Βουλή οι Εγκύκλιοι που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, για την προετοιμασία των Προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.