Παπαδοπουλος Super Markets
Συνάντηση εργασίας για το υπό ίδρυση Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στην Ήπειρο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 14:59
2331595529.jpgΣτα πλαίσια της δημιουργίας Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (οικοσύστημα καινοτομίας) που σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσέλκυση εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε σήμερα,  ύστερα από πρόσκλησή του, εκ νέου με διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών TeamViewerGreece και P&IHellas, που ήδη λειτουργούν στα Ιωάννινα. 
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα των κτιριακών υποδομών για τη μακροχρόνια ανάπτυξή τους. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη των ανωτέρω εταιριών για τις ενέργειες που -εκ μέρους του- έχουν γίνει ως τώρα και για τα επόμενα στάδια που  ακολουθούν. Για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών ζητήθηκε  από τις εταιρίες να παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις μακροχρόνιες υποδομές τους, προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις ανάγκες των πρώτων εταιριών που θα εγκατασταθούν. 
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 21η Ιανουαρίου 2020, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της   TeamViewerGreeceστα Ιωάννινα. 
Η Περιφέρεια βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου που έχουν  εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευναςκαι ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους.