Παπαδοπουλος Super Markets
Δήλωση Χρ. Πατσούρα για το ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 18:07
3613699779.jpgΤο πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, το οποίο ανέκυψε μετά τα προβλήματα καταλληλόλητας στο κτίριο του Κληροδοτήματος Γ. Σταύρου, το οποίο πρακτικά διαχειρίζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων, αναδεικνύει ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, αυτό της σχολικής στέγης.
Τα Γιάννενα έχουν μια πολύ μεγάλη εκπαιδευτική παράδοση, που ταυτίστηκε με κτίρια-σημεία αναφοράς της πόλης. Δυστυχώς, η διαχείριση από την επίσημη εκκλησία, ακόμα και σήμερα, δημιουργεί μια προβληματική συνθήκη.
Στην περίπτωση του Μουσικού Σχολείου, για το οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών πληρώνει  μεγάλο ενοίκιο, θα πρέπει άμεσα η Μητρόπολη Ιωαννίνων να προβεί, ως διαχειριστής του κτιρίου, σε εργασίες που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την τυπική καταλληλότητα.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να πιέσει με κάθε τρόπο τη Μητρόπολη προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να καταφέρεται δημόσια εναντίον εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, προσπαθώντας να διαφυλάξει το προσωπικό προφίλ του δημάρχου και το αν τελικά ενδιαφέρθηκε ή όχι για το πρόβλημα.  Η δημοτική αρχή είναι βασικά υπεύθυνη αυτή τη στιγμή για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, γιατί εκείνη αρχικά ξεκαθάρισε ότι το σχολείο θα μεταφερθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και μετά, προσπάθησε να καθησυχάσει τη σχολική κοινότητα για τους λόγους μεταφοράς. Επίσης, τα σχολεία στην Περίβλεπτο, πρόταση που απέρριψε ήδη το σχολείο για μετεγκατάσταση, δεν μπορούν να είναι λύση για όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της πόλης, μόνο και μόνο επειδή άδειασαν από τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των τελευταίων ετών. 
Πρέπει άμεσα, επιτροπή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να βεβαιώσει το είδος και το μέγεθος του προβλήματος, σε συνεργασία με την επιτροπή Β’ Βάθμιας. Κατόπιν, η Μητρόπολη να υποχρεωθεί να εξασφαλίσει τις συνθήκες και τους όρους ασφαλούς χρήσης του σχολείου, ως οφείλει να κάνει.
Παράλληλα, πρέπει να γίνει ουσιαστική προσπάθεια υλοποίησης ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου προκειμένου κάποια στιγμή το Μουσικό Σχολείο να αποκτήσει το δικό του «σπίτι».