Παπαδοπουλος Super Markets
Τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά φέρνει στη Βουλή ο Αμυράς Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 10:42
1647379468.jpgΤην ανάγκη κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό υποστηρίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του στη Βουλή.Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δώσει άλλη δυναμική όχι μόνο στον Δήμο Ζίτσας, αλλά και σε ολόκληρο το Βορειοδυτικό Τμήμα του Νομού Ιωαννίνων. 
Ο βουλευτής ζητά τη συμβολή των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και καταθέτει επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχαήλ Πλιάκου. Ταυτόχρονα αποδέχεται την πρόσκληση του Δημάρχου να γίνει κοινωνός ενός έργου που τα οφέλη του θα είναι πολλαπλασιαστικά για ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει  τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού έργου:
Διευκόλυνση στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών
Σύνδεση της μοναδικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Ήπειρο με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Κακαβιά και την Εγνατία οδό
Δημιουργία νέων δεδομένων στην επικοινωνία με τη γείτονα Αλβανία
Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων
Αύξηση των δυνατοτήτων επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό, καθώς ανοίγονται νέες αγορές.
 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
 
Αθήνα  5/12/2019
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
 
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων  Μιχαήλ Πλιάκου σχετικά με τη Δημοπράτηση – Κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό.
Παρακαλώ τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
 
                Ο αναφέρων Βουλευτής
 
                        Γιώργος Αμυράς