Παπαδοπουλος Super Markets
2ο Σεμινάριο με θέμα «Παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων» Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 15:04
1738013962.jpgΟ Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMA» σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και το Δασαρχείο Ιωαννίνων διοργανώνουν το 2ο Σεμινάριο με θέμα «Παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30π.μ. με 13:00μ.μ. στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου» στην είσοδο Περάματος. 
Το σεμινάριο έχει στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης και του Δασαρχείου στην παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ή ασθενή άγρια ζώα, ούτως ώστε να σταθεροποιείται η κατάστασή τους πριν αποσταλούν σε Κέντρο Περίθαλψης ή κτηνιατρικές υπηρεσίες και να μεγιστοποιηθεί, με αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα επιβίωσης καθώς και η επιτυχία της θεραπείας και επανένταξής τους στο φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των σχετικών υπηρεσιών για την ταχεία και αποτελεσματικότερη περίθαλψη των ειδών της άγριας πανίδας.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση ενώ στο τέλος του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωσηαποθεραπευμένου άγριου πουλιού που έχει βρεθεί και αποσταλεί από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνωνστο Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ» πριν από μερικούς μήνες.