Παπαδοπουλος Super Markets
Ενημερωτική Δράση για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 14:44
3855743655.jpgΗ 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε το 1981 από τον Ο.Η.Ε. ως Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών. Σύμφωνα με αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή βίας, η οποία τις πλήττει αδιάκριτα, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την οικονομική τους κατάσταση.
Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» από το 2012 ενεργοποιήθηκε και στον τομέα αυτό και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Γ. Γ. Ισότητας «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας». Λειτουργώντας ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, δυναμικότητας 20 κλινών. Στόχος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες – θύματα και στα παιδιά τους.
Με αφορμή της ημέρας αυτής, o «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ) διοργανώνει, σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον προαύλιο  χώρο του Δημαρχείου, ενημερωτική δράση με στόχο την πληροφόρηση και ενημέρωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών καθώς και να προτρέψει τις γυναίκες όλων των ηλικιών που είναι θύματα βίας να «Μιλήσουν…» και να επικοινωνήσουν με τις δομές που έχουν δημιουργηθεί για την στήριξή τους.