Παπαδοπουλος Super Markets
Δήμος Κόνιτσας: Συμμετοχή στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Μέτσοβο Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 15:23
2662869261.jpgΣτις 2 και 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στα πλαίσια μιας προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάδειξη και πιστοποίηση των μονοπατιών και την περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Η διοργάνωση έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Την Κόνιτσα εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Λαζογιάννης, ενώ την ανάδειξη της περιοχής μας μέσω της αναλυτικής παρουσίασης των μονοπατιών πεζοπορίας Κερασιάς Τύμφης (Λάπατος) και της Τραπεζίτσας – Παλαιομονάστηρου, μονοπατιών ιδιαίτερης αξίας και μοναδικού φυσικού κάλλους, έκανε με ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Κόνιτσας. Στην προετοιμασία της παρουσίασης συνέβαλαν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κόνιτσας κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος και η κα Αγγελική Κήτα, μέλος του Ε.Ο.Σ. 
      Στη συνάντηση τονίστηκε από συμμετέχοντες ομιλητές ο καθοριστικός ρόλος της ευρωπαϊκής πιστοποίησης των μονοπατιών, που δύναται να  συνδράμει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στην ανάπτυξη του τόπου,  στην αναβάθμιση του πεζοπορικού και εν γένει του εναλλακτικού τουρισμού της Ηπείρου. 
Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων BorisMicic,καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.