Παπαδοπουλος Super Markets
Ηγουμενίτσα: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 14:37
2654544820.jpgΟι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι οι ακόλουθες:
Ποδηλατώ ... στο Δάσος, Δευτέρα 16Σεπτεμβρίου, 5:00 μ.μ. στο Δασάκι Ηγουμενίτσας. Μαθήματα ορεινής ποδηλασίας σε κλειστή σηματοδοτημένη διαδρομή με τη συνδρομή του “Άπειρος” Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας
Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ... τη ζωή μου ωφελώ, Τετάρτη 18Σεπτεμβρίου, 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο “ΠΑΝΘΕΟΝ”. Ημερίδα για τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη, με το ποδήλατο ή τα πόδια, στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Διοργάνωση: ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας&Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας.
Ζω και αθλούμαι σε καθαρό περιβάλλον, Παρασκευή 20Σεπτεμβρίου, 11:30 π.μ. στην οδό 49 Μαρτύρων. Βιωματική δράση από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, για την προστασία του Περιβάλλοντος με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Περπατώ και Μαθαίνω, Σάββατο 21Σεπτεμβρίου, 10:00 π.μ. στην είσοδο τουποδηλατοδρόμου (πρώην ΤΕΙ). Περπατάμε με ασφάλεια προς τον οικισμό “Εθνικής Αντίστασης” και ενημερωνόμαστε για την ασφαλή πεζή μετακίνηση, παρέα με τον Σύλλογο “Εθνικής Αντίστασης” και το Τμήμα Τροχαίας.
Περίπτερα ενημέρωσηςΣάββατο 21Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ. στoν πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη. Ενημερωτικά περίπτερα, για τα έργα που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Δήμος στα πλαίσια του ΣΒΑΚ, την λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων και για την φροντίδα των δεσποζόμενων ζώων.
Εικονική βόλτα με ποδήλατο στην Κοπεγχάγη, Σάββατο 21Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ. στoν πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη.
Με τη χρήση της τεχνολογίας VR, ποδηλατούμεστην Κοπεγχάγη
Νυχτερινή Ποδηλατάδα, Σάββατο 21Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ. εκκίνηση Πνευματικό Κέντρο “ΠΑΝΘΕΟΝ” . Ποδηλατώ με ασφάλεια, παρέα με φίλους και τον “Άπειρος” Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, στους δρόμους της πόλης.
“Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”, Κυριακή 22Σεπτεμβρίου, από 07:00 έως 21:00. Διακοπή της κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων επί της οδού ΕθνικήςΑντίστασης, από το ύψος της Eurobank έως και τη διασταύρωσή της με την οδό Δαγκλή.
Ανακαλύπτω την πόλη μου, Κυριακή 22Σεπτεμβρίου, 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Περπατάμε με ασφάλεια και ξεναγούμαστε στους Αρχαιολογικούς Χώρους της πόλης μας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Παίζω και αθλούμαι στο κέντρο της πόλης, Κυριακή 22Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ. στον πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη. Γιορτή έναρξης της σχολικής χρονιάς από την Σχολική ΕπιτροπήΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης.
Ορεινή πεζοπορική διαδρομή, Κυριακή 22Σεπτεμβρίου, 5:00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Ορεινή πεζοπορική διαδρομή μικρής δυσκολίας στις παρυφές της πόλης  και βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης για τη διαχείριση της δασικής  πυρκαγιάς, με τη συνδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας  και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας.
 
Για την υλοποίηση των δράσεων ευχαριστούμε τους:
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας 
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας 
Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας 
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας 
“Άπειρος” Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας
Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης “Ερμής Ηγουμενίτσας”
Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος
Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας 
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας 
Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας 
ΚΑΕ Πρωτέας Ηγουμενίτσας
ΚΔΑΠ ΑΡΙΩΝ Δήμου Ηγουμενίτσας
ΚΔΑΠ Δίαυλος Δήμου Ηγουμενίτσας
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας 
Όμιλος Αντισφαίρισης Ηγουμενίτσας “Τιτάνη”
Π.Α.Ε. Θεσπρωτός
Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Θεσπρωτίας