Παπαδοπουλος Super Markets
Φιλικός διαγωνισμός ζαγορίσιων χορών στους Κήπους Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019 09:53
3490672544.jpgΤρείς πολιτιστικοί σύλλογοι χωριών του Ζαγορίου: των Κήπων, της Λεπτοκαρυάς και των Νεγάδων, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν έναν φιλικό διαγωνισμό ζαγορίσιων χορών στους Κήπους, στις 4 Αυγούστου, 2019.
Στο διαγωνισμό αυτό θα μας τιμήσει και θα μας συνοδεύσει με τη ζυγιά του ο Ηλίας Πλαστήρας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχαν διοργανωθεί διάφοροι αντίστοιχοι διαγωνισμοί με αποκορύφωμα αυτόν στους Κήπους το 1984, όπου συμμετείχαν πάνω από 1500 άτομα. Η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ που την πρόβαλε σε 5 κυριακάτικες εκπομπές.
Θα θέλαμε να μας τιμήσετε με την προβολή της εκδήλωσης, την παρουσία σας και την κάλυψή της. 
 
Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 11 χωριά του Ζαγοριού:
1. Άνω Πεδινά
2. Αρίστη
3. Βίτσα
4. Βωβούσα
5. Γρεβενίτι
6. Ιτεά-Λιάπη
7. Κήποι
8. Λεπτοκαρυά
9. Νεγάδες
10. Πάπιγκο
11. Τσεπέλοβο
Η επιλογή θα γίνει από κριτική επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένους εκπρόσωπους καλλιτεχνικών οργανισμών και διακεκριμένους ειδικούς των δημοτικών χορών.  Τα κριτήρια θα αφορούν στην αυθεντικότητα και την εκτέλεση των χορών που θα εκπροσωπούν όλες τις περιοχές του Κεντρικού, του Ανατολικού Ζαγορίου και της Τύμφης. 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθούνκαλλιτέχνες και προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει διαχρονικά στη μουσική και χορευτική παράδοση της Ηπείρου και του Ζαγοριού ειδικότερα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκδήλωση και τα αποτελέσματά της θα συμβάλλουν στη διεύρυνση και συνεργασία των συλλόγων από τα χωριά μας, ώστε να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν ακόμη μεγαλύτερες και καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο μέλλον από πολύ περισσότερα ή και από όλα τα χωριά μαζί.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας σταλούν στο μεταξύ διάστημα.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία 
Αριστέα Παναγιωτακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (6932718026)