Παπαδοπουλος Super Markets
Στις 1 με 4 Αυγούστου το φετινό ATHLOSZagoriHigh-AltHoop Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 13:17
1377446007.jpgΑνανεωμένο έρχεται φέτος το ATHLOSZagoriHigh-AltHoopστον Ελαφότοπο Ζαγορίου μεταξύ Πέμπτης 1 και Κυριακής 4 Αυγούστου. Μετά από επιτυχημένη πορεία τριών ετών, ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου, το ερασιτεχνικό εθελοντικό σωματείο που διοργανώνει το τουρνουά, σχεδιάζει μία σειρά προσθηκών ώστε να βελτιώσει την εμπειρία των συμμετεχόντων.
Υπό την αιγίδα της FIBA
Το τουρνουάτελεί ήδη από το 2016υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), αποτελεί μέρος του παγκοσμίου προγράμματός της, και συνεπώς είναι ένα από σημαντικότερα τουρνουά της Δυτικής Ελλάδας.  Σε πρόσφατη, μάλιστα, επιστολή του, ο RobertRieblinger, υπεύθυνος Ανάπτυξης 3Χ3 της FIBA, αναφέρει πως «οι δραστηριότητες κάθε διοργανωτή όπως ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου ενισχύουν σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης ομάδων από την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις». Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για το μόνο αναγνωρισμένο από τη FIBAτουρνουά στην Ήπειρο.
Με την υπογραφή της ATHLOSSportswear
Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι για τρίτη χρονιά η ATHLOSSportswear, η πρωτοπόρος εταιρεία αθλητικών ειδών και αθλητικής-επαγγελματικής ένδυσης με έδρα το Ζαγόρι. Και φέτος, η ATHLOSπαράγει τις φανέλες διπλής όψεως που θα προσφερθούν σε όλους τους παίκτες της διοργάνωσης, με την εγγύηση της υψηλής ποιότητας σε σχέδιο και υλικό που έχουν όλα τα προϊόντα της.
Αναβαθμισμένη κατηγορία Κ20
Ιδιαίτερη βαρύτητα από τους διοργανωτές δίνεται φέτος στη νέα κατηγορία Κ20. Μέχρι και πέρυσι υπήρχε κατηγορία Κ16, η οποία τελικά αντικαταστάθηκε από την νέα Κ20, ώστε να προσφέρει πιο ανταγωνιστικούς αγώνες για αθλητές ηλικιών από 15 εώς και 20. Στην κατηγορία Κ20 θα προσφερθούν ειδικά έπαθλα, ενώ οι παίκτες της θα λάβουν την ίδια βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη με τους παίκτες της κατηγορίας Ενηλίκων. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από παίκτες διαφόρων ομάδων της Ηπείρου, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί.
Παρουσίες-έκπληξη
Καλεσμένος της διοργάνωσης θα είναι ο Νίκος «Μάτζικ» Σταυρόπουλος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας, συμμετέχων μάλιστα στο θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, αλλά και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Δύο ακόμα «μεγάλα ονόματα» που επίσης συνδέονται με το δικέφαλο του Βορρά αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Οι χορηγοί
Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ στηρίζεται από σειρά χορηγών, μεΜέγα Χορηγό την εταιρεία αθλητικών ειδών ATHLOSSportswear και κεντρικούς χορηγούς τους:
SIMPAS Glass, Αμπελιά Ιωαννίνων
Μύλοι Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» Ζωγράφου Τσομπανίδη Υιοί ΟΕ, Μαυρογιάννη 16 – Αρχ. Μακαρίου 104 – 28ης Οκτωβρίου 55, Ιωάννινα
WATT + VOLT Ηπείρου, Δωδώνης 18, Ιωάννινα
DrSupp Fitness, Ζυγομάλλη 20, Ιωάννινα
Επέκεινα Χώρα, Βίτσα Ζαγορίου
GMP, Γκράτζιος Σωτήρης, Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία, Θεσσαλονίκη 
Οι δηλώσεις συμμετοχών θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 27 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει η κλήρωση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://3x3.aoelafotopou.gr/, όπου γίνονται και οι δηλώσεις συμμετοχών.