Παπαδοπουλος Super Markets
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2019 10:55
196677752.jpgΑντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ αποτελούμενη από τα μέλη της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας Έρη Κόντου και Δημήτρη Πιτσιάβα πραγματοποίησε περιοδεία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σκούμα και τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
Κατά τη συζήτηση με τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων αυτό που τονίστηκε ήταν ότι στις 8 Ιούλη, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, θα συνεχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα που δυσκολεύουν τόσο τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών (μισθολογικό, συνταξιοδοτικό, διασφάλιση του ωραρίου εργασίας, του εβδομαδιαίου προγραμματισμού, του ρεπό κλπ.) όσο και γενικότερα στην καθημερινότητα του λαού.
Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι «τα προβλήματα αυτά δεν πρόκειται να τελειώσουν όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν και φόρτωσαν στις πλάτες του λαού 3 μνημόνια. Ούτε η λύση βρίσκεται ανάμεσα στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, στο ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου που διεκδικεί έναν πιο χρήσιμο ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα και στον μνημονιακό Βαρουφάκη, που είναι έτοιμος να συνεργαστεί αν χρειαστεί και με την ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό επομένως που κρίνεται είναι πόσο δυνατό θα 'ναι το ΚΚΕ που σταθερά και διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μέσα στη Βουλή με Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις και Τροπολογίες που κατέθεσε, αλλά και έξω από αυτή στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων».
Τέλος, από την αντιπροσωπεία αναφέρθηκε ότι κομμάτι αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους κυρίως με τη Ρωσία.
Επίσης τονίστηκε η θέση του ΚΚΕ ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι με την καταστολή του λαού. Ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειονότητα των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν και γι' αυτό έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τους αγώνες του λαού μας και να στηρίξουν το ΚΚΕ.
Από τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η σταθερή διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στην ανάδειξη και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους καθώς επίσης και σε πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μετά έγινε περιοδεία στα γραφεία που στεγάζονται στο κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου και μοιράστηκε στο προσωπικό της Αστυνομίας το τετρασέλιδο κάλεσμα του ΚΚΕ, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνάντησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ένστολους.