Παπαδοπουλος Super Markets
Έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Ζωγραφικής. Εσωτερικές συνομιλίες» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2019 13:32
2116064088.jpgΤα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου (Ι.Α.Μ.Η.) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Αρχείων  φιλοξενούν την ετήσια έκθεση των μαθητών του τοπικού εργαστηρίου εικαστικών τεχνών «ζωγραφίΖω» με τίτλο «Η Τέχνη της Ζωγραφικής. Εσωτερικές συνομιλίες».
Η θεματική ενότητα πρωτότυπη στη σύλληψή της αναφέρεται στον εσωτερικό διάλογο του οικιστικού χώρου εμπνευσμένο από την συνομιλία των εγγράφων και την αλληλογραφία των Υπηρεσιών του δημόσιου Τομέα των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου. Περιλαμβάνει ενδεικτικά στοιχεία του περιγραφικού έργου, όπως αλληλογραφία υπηρεσιακών παραγόντων, αιτήματα πολιτών, αρχειακή ηθική και ανάληψη ευθυνών. 
Σηματοδοτεί, παράλληλα, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με πρόσωπο, φιγούρα και ζώο, το μοντέλο-περιβάλλον (αστική περιοχή, χωριό, κωμόπολη, πόλη), τις κατασκευασμένες εγκαταστάσεις  όπως δρόμους, περιφράξεις, αγροτικά συστήματα, αναχώματα, τάφρους, λίμνες, πάρκα, δασύλλια, ανεμόμυλους, νερόμυλους, αρχοντικά, εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο Ιωαννίνων (Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων) την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, το απόγευμα στις 7:00 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου 2019, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 18:00 – 21:00.