Παπαδοπουλος Super Markets
Τσίπρας: «Κουράστηκα να εγκαινιάζω καθυστερημένα έργα…» Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Σάββατο, 11 Μάιος 2019 18:05
4134364034.jpgΜετά από 13 χρόνια ολοκληρώνονται τώρα τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στα τέλη Ιουνίου θα τα εγκαινιάσει, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιθεώρησε τα εκτελούμενα έργα. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα Ιωάννινα είναι ένας σημαντικός κόμβος και επιτέλους αποκτούν το αεροδρόμιο που τους αξίζει είπε ο πρωθυπουργός, ενώ παρατήρησε πως η επέκταση του αεροδρομίου είχε καταντήσει ένα «γιοφύρι της Άρτας», στα Ιωάννινα και επισήμανε ότι αυτή η μεγάλη καθυστέρηση είναι ενδεικτική της παθογένειας του ελληνικού κράτους.
 
 «Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
 
 Οι δηλώσεις
 
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το αεροδρόμιο είχε γίνει σαν το γιοφύρι της Άρτας αλλά στα Γιάννενα«. 
 
«Δημοπρατήθηκε το 2006 αλλά ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά, αλλά ολοκληρώνεται. Βεβαίως είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους, δε μπορεί μια τόση σημαντική υποδομή για μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, ένα διεθνές αεροδρόμιο να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το ευχάριστο είναι ότι ολοκληρώνεται, ξεκόλλησε, προχώρησε, είναι μια πολύ χρήσιμη και κρίσιμη υποδομή για όλη την Ήπειρο«. Μίλησε για την ανακατασκευή του κεντρικού σταθμού, το νέο πύργο ελέγχου, ένα αεροδρόμιο που όπως είπε, «μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη τη Ήπειρο, θα δώσει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό«.
 
«Το μήνυμα είναι πως η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου και με τον οποίο το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί, μια αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα. Βρισκόμαστε σε μια καλύτερη στιγμή για τη χώρα, μετά από την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια που μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι μπορεί να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά βήματα και αυτό το διάστημα«. 
 
«Τέλη Ιουνίου θα το εγκαινιάσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός, με την προτροπή προς τους Γιαννιώτες: «Να μη στεναχωριούνται που πέσανε στη Β’ Εθνική, του χρόνου θα ξανανέβουνε...». 
 
 
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
 
Τα Ιωάννινα είναι ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ήπειρο. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην πόλη της Άρτας και ακολούθως θα επισκεφθεί την Πρέβεζα. Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Dulac, στα Ιωάννινα, στις 7:30 μμ, ενώ το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στη Λευκάδα όπου θα εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο του νησιού.