Παπαδοπουλος Super Markets
Το Μουσείο Αργυροτεχνίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Μάιος 2019 17:17

3545802408.jpgΣτο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων(18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του, στην περιφέρεια.
Ειδικότερα στην περιφέρεια της Ηπείρου διοργανώνονται εκδηλώσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, των οποίων το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 Μουσείο Αργυροτεχνίας, Ιωάννινα
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου(ώρες 10:00-14:00)
• «Κοσμήματα με έμπνευση από το Μουσείο Από το χαρτί στο μέταλλο»
Εργαστήριο για παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών, με θέμα τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, από την ασημουργό Βάσω Σκόπη.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2651064065.

Σάββατο 18 Μαΐου, (ώρα προσέλευσης 19:00)
• «Μια νύχτα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας»
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ρόδα» του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει μια διανυκτέρευση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (museumsleepover). Η δράση απευθύνεται σε παιδιά Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και στοχεύει στην εξοικείωσή τους με τον μουσειακό χώρο.
Η συμμετοχή στο sleepover είναι δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων.