Παπαδοπουλος Super Markets
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 11:49

2788737803.jpgΟ πίνακας προεκλογικών υποσχέσεων, που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή μόλις την Παρασκευή το απόγευμα, για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, κινείται στην ίδια λογική έργων που ακολούθησε σε όλη της τη θητεία : 

Έργα με γενικούς κι αόριστους τίτλους «αναβάθμιση υποδομών» στις δημοτικές ενότητες ώστε να ευνοείται το αλισβερίσι στο κλείσιμο της λακκούβας και οι μεγάλοι εργολάβοι

Ομοίως, γενικοί κι αόριστοι τίτλοι για συντηρήσεις και έργα στα σχολεία, απ αυτούς που βλέπουμε κάθε χρόνο, αλλά τα σχολικά κτίρια πλημμυρίζουν και κάθε μήνα πέφτουν σοβάδες στις αίθουσες

Υποσχέσεις για επισκευές στις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να γυμνάζονται δωρεάν οι άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, αλλά τελικά εκμεταλλεύονται συγκεκριμένοι αθλητικοί σύλλογοι που πουλούν αθλητισμό στη νεολαία.

100.000€ σε μελετητικά γραφεία για το ΣΒΑΚ κι άλλες 100.000€ για υποστηρικτικές μελέτες, όσα δηλαδή έφταναν για να πληρωθούν σχεδόν 10 μόνιμοι υπάλληλοι για να συντάσσουν μελέτες.

Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες κι όχι έργα για την αντιπλημμυρική προστασία

Κανένα απολύτως έργο, ούτε καν σαν τίτλος για την αντιπυρική προστασία του λεκανοπεδίου

Κανένα απολύτως έργο για την αντισεισμική θωράκιση των δημοτικών κτιρίων

 

Προφανώς καλά είναι τα πάρκα και οι πλατείες, αλλά και με το πρόσφατο παράδειγμα της Πλατείας Πάργης, η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι αναπλάθει κοινόχρηστους χώρους για να στρωθούν τραπεζοκαθίσματα κι όχι για τους κατοίκους των Ιωαννίνων.

Βεβαίως και η κρατική χρηματοδότηση «ευνοεί» τα έργα που προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη, αλλά δεν βλέπουμε και κανέναν από τη δημοτική αρχή να παραπονιέται. Υλοποιούν μέχρι κεραίας, γιατί συμφωνούν, με την πολιτική που προωθεί έργα με γνώμονα την αναλογία κόστους-οφέλους κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.