Παπαδοπουλος Super Markets
Απάντηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο "Ισχυρό Επιμελητήριο" Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 14:53

1800283291.jpg"Μετά το «σόου» ενώπιον τηλεοπτικών καμερών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αποφάσισε να συνεχίσει και δια δελτίων τύπου, τις ψευδολογίες, τις λασπολογίες και τις συκοφαντίες, προσφιλές του «άθλημα» και προεκλογικό και μετεκλογικό.

Δεν είναι στις επιλογές της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να ακολουθήσει την αντιπολίτευση στο κυνήγι μαγισσών… ωστόσο είναι απαραίτητες κάποιες διευκρινήσεις προς τις Επιχειρήσεις - Μέλη μας.

«Πλασματικός» κατ’ αρχάς, δεν είναι ο Προϋπολογισμός του 2019 αλλά η πραγματικότητα που φτιάχνει η αντιπολίτευση για την δήθεν ιδεατή διαχείριση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Και για όποιον κατέχει στοιχειωδώς οικονομικά, ο Προϋπολογισμός… «προϋπολογίζει» έσοδα και δαπάνες, άρα προκαταβολικά η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για δαπάνες που δεν έγιναν!

Ως προς την ουσία τώρα:

1. Οι δύο διαφορετικοί κωδικοί του Προϋπολογισμού για την ανέγερση Επιμελητηριακού Μεγάρου, αφορούν την αγορά οικοπέδου και την εκπόνηση μελετών, όπως σαφώς διατυπώνονταν και στο από 28-11-2018 Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου.

2. Οι αυξημένες προϋπολογιζόμενες δαπάνες του 2019 για συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των Επιχειρήσεων – Μελών του, σε εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, υπηρετούν το δόγμα της εξωστρέφειας και της προβολής των τοπικών προϊόντων που υπηρετεί η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, έχοντας ήδη να επιδείξει αξιόλογα δείγματα γραφής. Όσον αφορά δε τις δαπάνες για μετακινήσεις προσώπων που δεν έχουν την υπαλληλική ιδιότητα, εννοείται πως αφορούν την υλοποίηση της αποφασισμένης στρατηγικής, με την ευθύνη των αιρετών προσώπων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που θα είναι στο πλευρό των υπηρεσιακών παραγόντων και των επιχειρήσεων (επαφές με φορείς, ξένα Επιμελητήρια, εμπορικές αποστολές κτλ.).

3. Το 2019, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και σχεδιάζονται μια σειρά από εκδηλώσεις, ενταγμένες στις δράσεις ενίσχυσης του τοπικού επιχειρείν. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η σχεδιαζόμενη έκδοση λευκώματος, αρκετά χρόνια μετά την προηγούμενη αντίστοιχη δράση, με μοναδικό γνώμονα την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων.

4. Ως προς το σκέλος των εσόδων του Προϋπολογισμού τέλος, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Τις εισπράξεις από την τήρηση της καρτέλας ΓΕ.ΜΗ. κάνει το αρμόδιο Υπουργείο και ουδεμία σχέση έχει το Επιμελητήριο. Επί του προκειμένου, η αντιπολίτευση είτε λέει το μεγαλύτερο ψέμα όλων, είτε αγνοεί τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Σε ό,τι αφορά τέλος, τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που αφορούν τον κ. Δημητρίου και τον κ. Μήτση, είναι έωλες και θα απαντηθούν στο άμεσο μέλλον, και πολιτικά και νομικά."