Παπαδοπουλος Super Markets
Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για το έργο για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 13:56

1800283291.jpgΤο Επιμελητήριο Ιωαννίνων είναι μέλος του λεγόμενου Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ενός αναμφίβολα μεγαλεπήβολου έργου, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου με τη χρηματοδότηση του ΕΠ «Ήπειρος 2014-2020».

Το έργο αφορά τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, πέντε αρχαιολογικούς χώρους και οκτώ χώρους θέασης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις διάφορες, σχετικές ανακοινώσεις. Στον οδηγό που φέρει τον τίτλο «Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση - Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», γίνονται μια σειρά από αναφορές στην ενεργό εμπλοκή των επιχειρήσεων των τεσσάρων ΠΕ, είτε γενικά, είτε αυτών μόνο που συνδέονται με τον τουριστικό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Καίτοι στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ενεργοποίησης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο αυτού που ονομάζεται «Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», στο Νομό Ιωαννίνων αντίθετα, δεν έχει γίνει ως τώρα, η αντίστοιχη προεργασία. Κάτι που λογικά θα προχωρήσει, όπως και στους άλλους δύο Νομούς, με ενδιάμεσο φορέα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Συμβούλιο Φορέων, παρ’ ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου, εξακολουθεί να καλείται και να παρίσταται στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον φορέα υλοποίησης του έργου, χωρίς να έχει ενημερωθεί για τις βασικές υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου αλλά και για τα προσδοκώμενα για τις επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων, οφέλη.

Ακόμα και αν ο Νομός Ιωαννίνων με τις επιχειρήσεις του, έπεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, παίρνοντας σειρά από τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, οφείλει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων να το γνωρίζει. Αυτό προφανώς, θα βοηθήσει και το ίδιο το πρόγραμμα, διευρύνοντας το πεδίο της κοινωνικής του αναγνώρισης και αποδοχής.