Παπαδοπουλος Super Markets
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ : Άμεση προτεραιότητα ο κόμβος στον Δρίσκο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 12:19

3014201871.jpgΗ κατασκευή νέου  κόμβου στην Εγνατία Οδό προς την πόλη των Ιωαννίνων, στη θέση Δρίσκος, αποτελεί για την παράταξή μας παρέμβαση άμεσης προτεραιότητας. Πρόκειται για έργο που θα δώσει λύση σε μια σειρά προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά πολίτες και  επιχειρήσεις του Δήμου μας, καθώς και οι χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας.

Θα επαναφέρει την ισορροπία στην ανάπτυξη των περιοχών του λεκανοπεδίου, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση έχει οδηγήσει τη βορειοδυτική πλευρά στην απομόνωση.

Θα προσφέρει  εύκολη και ταχεία πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προς το Πέραμα, το Αεροδρόμιο , τη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, τα Ζαγοροχώρια  αλλά και προς τα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μεταφορές και την επιχειρηματικότητα.

Θα έχει άμεση θετική επίδραση στο οικολογικό αποτύπωμα του λεκανοπεδίου που αντιστοιχεί στη χρήση οχημάτων, καθώς θα μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αυτοκινήτων που διασχίζουν την πόλη, χωρίς αυτή να αποτελεί προορισμό τους. Ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό την κατά γενική ομολογία προβληματική περιφερειακή οδό.

Τέλος θα αναδείξει την αδιαμφισβήτητα ωραιότερη  είσοδο των Ιωαννίνων, την ομορφιά της οποίας ύμνησε η Γκυ Σαντεπλέρ (Guy Chantepleure), στο βιβλίο της «Η πολιορκημένη πόλη»: «Ευτυχισμένος όποιος είδε τα Γιάννενα από τους λόφους του Δρίσκου. Δεν έχει τίποτα άλλο να επιθυμήσει».