Παπαδοπουλος Super Markets
Πρώτη σύσκεψη για τη διεκδίκηση του κόμβου Δρίσκου Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 09:41

587257955.pngΏριμο χαρακτηρίζουν οι φορείς που παρέστησαν σε συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κέντρο του Περάματος, το αίτημα της διεκδίκησης κόμβου εισόδου - εξόδου στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το Βορειοδυτικό κομμάτι του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Το θέμα της διεκδίκησης κόμβου έχει επαναφέρει στην επικαιρότητα, η τοπική κοινωνία του Περάματος και δη οι επιχειρηματίες της περιοχής που βλέπουν την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων να μην τους αγγίζει σχεδόν καθόλου. Έτσι, μετά από μια παρέμβαση του αντιδημάρχου Ιωαννίνων Παντελή Κολόκα και μια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει συγκαλέσει σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Παρασκευή, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι επαγγελματίες του Περάματος διοργάνωσαν μια πρώτη συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας Κώστας Γκόγκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου. Παρέστησαν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Κωνσταντόπουλος και Γρηγόρης Γκίκας, ο τελευταίος και με την ιδιότητα του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τόνισε στις δηλώσεις του πως το αίτημα για την κατασκευή δεύτερου κόμβου στην Εγνατία Οδό, δείχνει όχι απλά να είναι ώριμο στη φάση που βρισκόμαστε αλλά ενώνει μια σειρά από φορείς που δείχνουν διάθεση συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων. .......q "To αίτημα έχει ωριμάσει, είμαστε στις πρώτες συζητήσεις, συμφωνούμε να κάνουμε και μια τεχνική πρόταση να ετοιμάσουμε, ώστε να απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα του τόπου" σημείωσε ο Δήμαρχος.

Γιάννης Μήτσης και Δημήτρης Δημητρίου, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που ανέλαβε πρωτοβουλίες τον τελευταίο καιρό για τη στήριξη του συγκεκριμένου αιτήματος, τόνισαν πως η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου του Περάματος πρέπει να βρει απάντηση από τους αρμόδιους παράγοντες της πολιτείας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Βορειοδυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου και να τονωθούν οι εμπορικές σχέσεις με την Αλβανία. "Με συντονισμένες ενέργειες, μπορούμε να τα καταφέρουμε αν υπάρχει βούληση" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτσης.

Μιλώντας και ως πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκτός από δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών, ο Γρηγόρης Γκίκας τόνισε πως 12 χρόνια μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το συγκεκριμένο έργο που μπορεί να δώσει πνοή στο Βορειοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε το δίκαιο του αιτήματος, τονίζοντας πως στην ίδια γραμμή αναλαμβάνει και η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοβουλίες.