Παπαδοπουλος Super Markets
«Γιάννενα Τώρα»: Άτολμη η απόφαση Δ.Σ. της Δημοτικής Αρχής - Με συμβιβασμούς και «στρογγυλέματα» πάντα θα χάνει η πόλη Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 11:42

3014201871.jpgΕντελώς άτολμη έως και παρελκυστική ήταν η απόφαση του Δ.Σ την οποία μεθόδευσε η Δημοτική Αρχή σε αγαστή σύμπραξη με την Παράταξη Νάτση (ΣΥΡΙΖΑ), για τα κληροδοτήματα

Αποφασίστηκε από την πλειοψηφία η συγκρότηση επιτροπής για διαπραγματεύσεις και γνωμοδοτήσεις, για να μην γίνει δηλαδή τίποτα - και πάντως να «χαθεί» το τεράστιο αυτό ζήτημα μέχρι της εκλογές, ζήτημα με το οποίο η Δημοτική αρχή δεν είχε καμία πρόθεση να ασχοληθεί, για να μη διαταράξει «σχέσεις» και «συμμαχίες»…

Η ατέλειωτη διελκυστίνδα διαδικασιών θα οδηγεί το θέμα στις Καλένδες και θα διαιωνίζει καταστάσεις που βασίζονται σε σουλτανικά φιρμάνια του Σουλτάνου και αποφάσεις Δικτατόρων.

Η απόφαση δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά δεν φθάνει καν το πνεύμα των ανάλογων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου των ετών 1983, 1998, 2001 όπως και των δύο ομόφωνων αποφάσεων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (1999, 2014), σύμφωνα με τις οποίες το κληροδότημα του Εθνικού Ευεργέτη είναι Εθνικό και πρέπει να διαχειρίζεται από το Δήμο Ιωαννιτών και όχι από τα «Αγαθοεργά Καταστήματα», δηλαδή τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η χθεσινή απόφαση είναι μια απόφαση για «μη λύση» του προβλήματος.

Το εκκλησιαστικό ίδρυμα «Αγαθοεργά Καταστήματα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού έχει λάβει δάνεια ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αδυνατεί να αποπληρώσει, πράγμα που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να προβληθούν αξιώσεις επί των κτιρίων των σχολείων που βρίσκονται στην κυριότητα του Ιδρυματος.

Η πρόταση της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», της Παράταξης «Δημοτική Πρωτοπορεία» και των δύο Παρατάξεων της Αριστεράς για επαναβεβαίωση των παλαιότερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης με την οποία τα ακίνητα των σχολείων του κληροδοτήματος Νικολάου Ζωσιμά θα περιέλθουν στο Δήμο ήταν η μόνη ρεαλιστική για την άμεση αντιμετώπιση του πιθανού κινδύνου απώλειας των κτιρίων.

Δυστυχώς η απόφαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι να μη «χαλάσει καρδιές» και απλώς ροκανίζει τον πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές. Αυτό είναι το μόνο της μέλημα.

Θα φέρει ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για το Δήμο μας.

«Γιάννενα Τώρα»