Παπαδοπουλος Super Markets
6ος κλύκλος συνάντησης ΟΕΒΕ και ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΕ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 13:00

2151611686.pngΗ Ομοσπονδία ΕΒΕ  Νομού Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την 1η Οκτώβρη συνάντηση με τους κλάδους Ασημουργίας – Μεταλλοτεχνίας, Φωτογραφίας και  τον κλάδο της Ραπτικής.  Στα πλαίσια της προσπάθειας για καταγραφή προβλημάτων από όλους τους κλάδους, βιοτεχνία, εμπόριο και επαγγελματικό κλάδο, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των προεδρείων των άνωθι κλάδων και της Ομοσπονδίας.

Παρουσιάστηκαν προτάσεις και τρόποι παρέμβασης σημαντικοί όπως :

1. Ασφαλιστικό και φορολογικό συζητήθηκαν ως πάγια προβλήματα. Προβλήματα που θα λυθούν μόνο όταν η Κεντρική Διοίκηση αποφασίσει να μειώσει συντελεστές και φόρους και φτιάξει ένα κράτος πρόνοιας για τον επαγγελματία μικρέμπορο και οικογενειακό βιοτέχνη που να μην χρειάζεται να βάζει μόνο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να μην τον αντιμετωπίζει μόνο σαν φοροεισπρακτική μηχανή κέρδους και να μην τον βλέπει σαν την μόνη πηγή εσόδων του.

2. Τα έτοιμο ένδυμα έχει φέρει το κλείσιμο στο μεγαλύτερο ποσοστό ραφείων της πόλης  εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι ραπτάδες και ράφτρες της πόλης παλεύουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες και να κρατήσουν τους πελάτες τους με περηφάνια.

3. Ο κλάδος της Ασημουργίας, η Γιαννιώτικη αυτή τέχνη με εκατοντάδες χρόνια ιστορίας, αποτελεί την ταυτότητα της πόλης μας έχοντας σημαντική συμβολή στην οικονομία της περιοχής. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης μέτρων προστασίας καταρρέει, αφανίζεται και χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης.

Με αφορμή την λειτουργία Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη μας είναι επιτακτική ανάγκη,  η ίδρυση τμήματος Ασημουργίας – Αργυροχοϊας για την σωτηρία του επαγγέλματος και την διάδοση της παράδοσης στις επόμενες γενιές.

4. Ο κλάδος της φωτογραφίας, ένα σημαντικό επαγγελματικό καλλιτεχνικό κομμάτι της πόλης μας,  παρουσίασε σημαντικές και πρωτοπόρες ιδέες για την προώθηση του επαγγέλματος των φωτογράφων, που και αυτό περνά δύσκολες στιγμές και που σκληρά ανταγωνίζεται,  τις  μειωμένες τιμές που ζητά ο πελάτης,  την υψηλή ποιότητα προϊόντος, τις  απαιτήσεις της εποχής και τα νέα δεδομένα.

Δέσμευση της Ομοσπονδίας η στήριξη των αιτημάτων των κλάδων της και η προώθησή τους στους αρμόδιους φορείς.