Παπαδοπουλος Super Markets
Ιδιαίτερη αναφορά στο γάλα, τη φέτα και την ορεινότητα περιοχών της Ηπείρου από τον Κ. Μητσοτάκη στην Άρτα Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 18:18

1305675362.jpgΙδιαίτερες αναφορές για το γάλα, τη φέτα και την ορεινότητα περιοχών της Ηπείρου περιείχε η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας από την Άρτα.

«Θα τους τσακίσουμε» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα για όσους νοθεύουν την ελληνικότητα της φέτας με γάλα εισαγόμενο και ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε αποφασισμένος να χτυπήσει τα κυκλώματα που εισάγουν αιγοπρόβειο γάλα και το χρησιμοποιούν για την παραγωγή φέτας.

Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κόμμα του ως κυβέρνηση θα ιεραρχήσει πολύ υψηλά στις μεγάλες υποδομές και τα δημόσια έργα τα εγγειοβελτιωτικά έργα. Όσον αφορά τον ΕΛΓΑ τόνισε πως η πολιτική αποζημιώσεων πρέπει να ανασχεδιαστεί στην κατεύθυνση στήριξης των παραγωγών μετά από ζημιές που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Παρ’ ότι διαφωνεί για την αποτελεσματικότητα των προωθούμενων συνενώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ και παρά το δεδομένο ότι η ΝΔ στο κοινοβούλιο καταψήφισε το νόμο της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η ΝΔ δεν πρόκειται να καταργήσει το νόμο, ξεκαθάρισε από την Άρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποστήριξε τη σημασία των ΤΕΙ στην παραγωγή εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού που έχει αμεσότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και περιέγραψε αδρά την πρόταση της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση.  «Θέλουμε Πανεπιστήμια όχι εξαρτημένα από το Υπουργείο, πανεπιστήμια αυτοδιοίκητα να τα αξιολογούμε και να συνδέουμε και ένα κομμάτι της χρηματοδότησης με βάση τις επιδόσεις τους πάνω σε δείκτες συμφωνημένους» σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου που ρημάζουν από την εγκατάλειψη, ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας εξήγγειλε πρόγραμμα στήριξης των ορεινών δήμων όπως αντίστοιχα θα γίνει για τους νησιωτικούς Δήμους. Ειδικά δε για την Ήπειρο, όπως τόνισε εμφατικά, έχει πολλά σχέδια.

Για την ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως εμπιστεύεται την Ελληνική Αστυνομία και πως το κόμμα του έχει σχέδιο για την ασφάλεια τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στις παραμεθόριες περιοχές.

Σε θέματα γενικότερης πολιτικής, επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση ως υπαίτια για τη στασιμότητα της οικονομίας, παίρνοντας αφορμή από την αναταραχή στο χρηματιστήριο.

Για το Σκοπιανό επανέλαβε τις απόψεις της ΝΔ και τόνισε πως όσο η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα θα είναι δύσκολο για την ίδια ως κυβέρνηση να αλλάξει τη συμφωνία. Απάντησε επίσης, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μετά την ομιλία Σαμαρά στην Καβάλα κατηγόρησε ξανά τη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή.

Τέλος, για τη συνταγματική αναθεώρηση επανέλαβε πως δεν έχει αξία αν δεν προσυμφωνήσουν τα κόμματα στα αναθεωρητέα άρθρα ώστε οι εκλογές να αποκτήσουν και ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την αναθεώρηση του συντάγματος.