Παπαδοπουλος Super Markets
Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της πόλης Ιτσινόμιγια στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 14:34

2502387821.jpgΕθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, αντιπροσωπεία της πόλης Ιτσινόμιγια (Ichinomya) της Ιαπωνίας, η οποία φιλοξενείται στην περιοχή μας από το Δήμο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «International Urban Cooperation», από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου.

Την Αντιπροσωπεία της Ιαπωνικής πόλης από την Περιφέρεια (Aichi), συνόδευε στην επίσκεψη καλωσορίσματος στο Επιμελητήριο, η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελένη Βασιλείου.

Τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μήτσης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ.Δημήτριος Δημητρίου και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Χριστόδουλος Παπαρούσης.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παρουσίασαν στους Ιάπωνες τα μεταποιητικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, όπως είναι μεταξύ άλλων, το κρασί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτό που τονίστηκε από τους φιλοξενούμενους, ήταν πως τα Γιάννενα είναι ένας εντελώς άγνωστος τόπος για τους Ιάπωνες. Έχουν διαπιστώσει ωστόσο, αυτές τις μέρες της παρουσίας τους εδώ, προοπτικές εμπορικών συνεργασιών με την περιοχή μας, τις οποίες πρόκειται να παρουσιάσουν με την επιστροφή στην πατρίδα τους, στους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του εμπορικού τους τομέα, λειτουργώντας ως πρεσβευτές των Ιωαννίνων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Συμφωνήθηκε τέλος, να επιδιωχθεί συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των αντίστοιχων επιχειρηματικών φορέων της περιοχής Aichi και απευθύνθηκε πρόσκληση προς τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να επισκεφθούν την πόλη Ιτσινόμιγια.