Παπαδοπουλος Super Markets
Σύσκεψη για την Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 10:14

2332174193.jpgΚάλεσμα σε σύσκεψη απευθύνει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών:

"Αγαπητοί γονείς,

Φτάσαμε στο τέλος του μήνα και η επαναφορά της κανονικότητας του Υπουργείου Παιδείας με την πραγματικότητα που βιώνουμε είναι άκρως αντίθετες. Η λίστα  πληρωμών γα την Δωρεάν Εκπαίδευση (φροντιστήρια, σχολικά είδη υλικά ,δραστηριότητες) και για όλα τα χαράτσια που καλούμαστε κάθε χρόνο να πληρώνουμε από τους πετσοκομμένους μισθούς δεν έχει τελειωμό. Η απόγνωση κάθε λαϊκής οικογένειας για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα είναι η δική μας κανονικότητα.

Και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, η διεύρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών που οδήγησε σε αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στην αναχρονιστική διπλή και τριπλή ανάθεση μαθημάτων, οι καταργήσεις/συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γενικά Λύκεια, η παγίωση της πρακτικής κλεισίματος τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών , οι κτιριακές υποδομές και πολλά άλλα αποτελούν τα βασικά προβλήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι “το μια από τα ίδια στην εκπαίδευση, συνιστά χειροτέρευση των  όρων μόρφωσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας”.

Εμείς οι γονείς έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να μην αφήσουμε και αυτή τη σχολική χρονιά να πάει χαμένη. Φέτος είναι η χρονιά των εκλογών σύμφωνα με την Νομοθεσία για Διοικητικά Συμβούλια και για την Ένωση. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τους Συλλόγους μαζικούς που θα παλεύουν για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης δίπλα στα παιδιά μας και στις αγωνίες τους και όχι αδύναμους γιατί έτσι βολεύει το σύστημα.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα αλλά και για τις Εκλογικές διαδικασίες του γονεϊκού κινήματος (εκλογές Συλλόγων και Ένωσης) ,  καλούμε τους αντιπροσώπους της Ένωσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων γονέων αλλά και τους γονείς σχολείων που φοιτούν τα παιδιά τους και δεν έχουν Σύλλογο, στην σύσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στο 27ο  Δημοτικό Σχολείο (στην Κιάφα) και ώρα 7μμ ."