Παπαδοπουλος Super Markets
Τα παιδιά γνώρισαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 13:46

1354362924.jpgΜία μοναδική εμπειρία είχαν δεκάδες παιδάκια τα οποία ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και στη συνέχεια μετείχαν σε άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

Την δράση οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Δωδώνης σε μία προσπάθεια να κάνει πιο δημιουργικό το καλοκαίρι των παιδιών.

Τα παιδιά υποδέχθηκε στον αρχαιολογικό χώρο ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βασίλης Δήμος και στη συνέχεια ο αρχαιολόγος της Εφορείας Ιωαννίνων Χρήστος Κλείτσας, με έναν ιδιαίτερα αφηγηματικό τρόπο ξεδίπλωσε την ιστορία της Αρχαίας Δωδώνης έτσι ώστε να γίνει κατανοητή από τους μικρούς.

Αφού η ξενάγηση ολοκληρώθηκε τα παιδιά επέστρεψαν σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά και απασχολήθηκαν δημιουργικά με ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί και φέτος η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε με θέρμη. Θεωρούμε ότι ο βιωματικός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε τα παιδιά να πάρουν μία γεύση από την ιστορία του τόπου και από την σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης. Η Κοινωφελής Επιχείρηση με την συγκεκριμένη αλλά και με άλλες δραστηριότητες που οργανώνει, κάνει πιο δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, ειδικά κατά την θερινή περίοδο όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν", τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Βασίλης Δήμος.