Παπαδοπουλος Super Markets
Παράταση υποβολή φορολογικών δηλώσεων απαιτεί η Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 10:13

2975083680.jpgΜε επιστολή του, το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας  (Ε.Φ.Ε.Ε.) Άρτας- Φιλιππιάδας προς την Υφυπουργό Οικονομικών Κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, απαιτεί την παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:"Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε  ως κλάδος την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι πολλές αλλαγές  στα φορολογικά έντυπα και η αργή προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος , τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ που δεν λύθηκαν ακόμα σε συνδυασμό με τον τρέχοντα όγκο εργασίας έχουν προκαλέσει ένα κομφούζιο στον κλάδο μας και φέτος. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε άλλωστε το γεγονός της λανθασμένης ή και ελλιπούς υποβολής βεβαιώσεων αποδοχών από δημόσιους φορείς ακόμα και σήμερα. Είναι προφανές ότι η πρώτη παράταση δεν ήταν αρκετή. Εμείς σαν κλάδος  αδυνατούμε με όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουμε, να υποβάλλουμε τον υπολοιπόμενο όγκο δηλώσεων έως 26/07/2018. Και το γνωρίζετε και εσείς καλά έχοντας υπόψιν σας όλα τα στοιχεία των υποβληθεισών δηλώσεων έως σήμερα και τις δυσλειτουργίες του συστήματος, καθώς εύκολα διαπιστώνετε ότι  κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να υποβάλλουμε ήρεμα και ανθρώπινα τις εναπομείνασες δηλώσεις απαιτούμε παράταση έως τις 31/8 και παρακαλούμε να την ανακοινώσετε άμεσα και όχι λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία." 
Εκ μέρους του
Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας  (Ε.Φ.Ε.Ε.) Άρτας- Φιλιππιάδας υπογράφει ο Πρόεδρος Γιώργος Θεοδόσης και ο Γραμματέας Εύδοξος Καραπετσης