Παπαδοπουλος Super Markets
Αυλαία τέλους για το 2ο Syrrako Trail Run Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 11:52

1774208333.jpgΤο απόγευμα της Κυριακής της 8ης Ιουλίου έκλεισε η αυλαία του 2ου Syrrako Trail Run, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Συρράκο και  διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στη γιορτή που ακολούθησε μετά το πέρας των απονομών,  όλοι οι συμμετάσχοντες, δρομείς, εθελοντές και διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να χαρούν και να γιορτάσουν το γεγονός, αφού το Syrrako Trail Run αποδεικνύεται ότι εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αποτελεί μια γιορτή νεολαίας και όχι μόνο, που συνδυάζει την ιστορία και τον πολιτισμό με το αθλητικό ιδεώδες.

Οικοδέσποινα της όλης εκδήλωσης για δεύτερη χρονιά ήταν η Συρρακιώτισα Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 και μέλος της οργανωτικής Επιτροπής Αθανασία Τσουμελέκα που μαζί με την δημοσιογράφο Αρετή Στασινού είχαν αναλάβει και την παρουσίαση του αγώνα στο κοινό, ενώ την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα είχε αναλάβει το Star Channel.

Οι 154 συμμετοχές δρομέων, μεταξύ των οποίων δρομείς τεράστιου βεληνεκούς,  η άρτια οργάνωση του αγώνα, οι άριστες εντυπώσεις των αθλητών και των συνοδών και η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αποδεικνύουν ότι το Syrrako Trail Run καταλαμβάνει πλέον τη δική του θέση στον χάρτη των ορεινών αγώνων δρόμου. Η διαδρομή των 12 χιλιομέτρων, αν και μικρή, αποδεικνύεται μία από τις πιο δύσκολες διαδρομές στον Ελλαδικό χώρο που εκτός από το σκληροτράχηλο τερέν και την μεγάλη υψομετρική διαφορά συνδυάζει φυσικές ομορφιές απείρου κάλλους. Τα αρχικά αποτελέσματα των αγώνων έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος και πολυνίκης Δημήτρης Θεοδορακάκος της Salomon Hellas  που έσπασε το φράγμα της μίας ώρας (0:59:55.753)  και πρώτη γυναίκα δρομέας για δεύτερη χρονιά αναδείχθηκε η Δήμητρα Τζαλακώστα του Συλλόγου Δρομέων Άρτας που επίσης έσπασε το περσινό δικό της ρεκόρ με χρόνο 1:14:47 (περσινός χρόνος 1:17:47).

Η οργανωτική επιτροπή του Syrrako Trail Run θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της για την καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση του αγώνα συνεργασία και υποστήριξη, που παρείχαν οι παρακάτω:

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου

Ο  Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων

Το Α/Τ Πραμάντων

Το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών -Τμήμα Ιωαννίνων

Η Ιατρική ομάδα του αγώνα που αποτέλεσαν οι  Ιατροί Χριστόφορος Ζήσης, Ξένια Οικονόμου, Γιώργος Κατσάνος και ο νοσηλευτής Γιάννης Βαΐτσης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel και η δημοσιογράφος Μαίρη Τζιόρα

Η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure»

Ο Αποστόλης Σόφης και το κατάστημα «Ρυθμός»

Η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων

Οι δεκάδες Συρρακιώτες και φίλοι του Συρράκου εθελοντές και οι φωτογράφοι του αγώνα.

 

Τις θερμότατες ευχαριστίες της, η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να εκφράσει  προς τους χορηγούς του αγώνα, χωρίς την συνδρομή των οποίων η πραγματοποίηση του θα ήταν αδύνατη:

Την Dream Strom Γ. Βακάρος και Γ. Βούλγαρης Ο.Ε.

Την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Τον Φορέα Δχσης Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Τον Όμιλο Επιχειρήσεων Κ. Γαρτζονίκα Α.Ε.Β.Ε.

Τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Πίνδος

Την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. ΒΙΚΟΣ

Τα Επιστημονικά Εργαστήρια Βιοανάλυση και τον Δημήτρη Δημητρίου

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα «Συρράκο» της οικογένειας Τέφα

Τα καταστήματα Mountains Gerontas

To ηλεκτρονικό κατάστημα Sportifs

Τον διαδικτυακό τουριστικό οδηγό Travel Tzoumerka

Τα αρτοποιεία Kakarantzas Art

Την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε.

Τα ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. Παπαδόπουλος

Την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης «Βεργίνα»

Την Ηπειρωτική Τεντοποιία Η. Γκαρτζονίκα

Την κρεαταγορά Παπαμάνος

Την γαλακτοβιομηχανία «Κρυστάλη» Γ. Μπάφας Α.Ε.Β.Ε.

Την εκτυπωτική Vivid

Το κατάστημα τροφοδοσίας τροφίμων του Θεόδωρου Βάνα στα Πράμαντα

To Ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Κωστή

Η Οργανωτική Επιτροπή τέλος ευχαριστεί όλους τους αθλητές δρομείς που συμμετείχαν στο 2ο Syrrako Trail Run, ειδικά όσους ταξίδεψαν από μακρινές περιοχές της Ελλάδος  για να τρέξουν την διαδρομή Race to Freedom,μεταξύ των δύο ομορφότερων παραδοσιακών οικισμών της χώρας μας Συρράκου και Καλαρρυτών,  μια διαδρομή ιδιαίτερης ομορφιάς αλλά και υψηλού βαθμού δυσκολίας και εύχεται να ανανεώσει  μαζί τους το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.