Παπαδοπουλος Super Markets
Ο απολογισμός του Συμπαραστάτη του Δημότη Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 09:45

2648863638.jpgΜε 122 περιπτώσεις ασχολήθηκε συνολικά κατά το 2017 ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με τον απολογισμό πεπραγμένων που μετά το Δήμαρχο της πόλης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Συμπαραστάτης Χρήστος Πάνου.

Οι 122 αυτές περιπτώσεις επιμερίζονται σε 116 ατομικές υποθέσεις, 4 υποθέσεις που τέθηκαν από ομάδες δημοτών και 2 ακόμα από επιχειρήσεις της περιοχής. Στις 23 υποθέσεις, κρίθηκε απαραίτητο ότι έπρεπε να γίνει και γραπτή διαμεσολάβηση.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Πάνου έκρινε ότι έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών προς τις οποίες διαμεσολαβεί, ανάλογα με τα αιτήματα των δημοτών, απαντώνται όλα τα διαβήματα και οι διαμεσολαβήσεις όταν σε άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει Συμπαραστάτης, κανόνας είναι αντίθετα η αγνόηση του Συμπαραστάτη, όπως επεσήμανε ο κ. Πάνου.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες και το Δήμο, «ζήτησε κατανόηση από τους μεν και προσπάθεια από τους δε», τονίζοντας πως οι μεν πολίτες είναι αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα όπως η ανεργία, η περικοπή εισοδημάτων, η υπερφορολόγηση και η φτωχοποίηση μεγάλων ομάδων πολιτών, ο δε Δήμος τα τελευταία χρόνια υφίσταται μειώσεις στις χρηματοδοτήσεις του και αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό. Μεταξύ των δύο οι ρόλοι είναι «αμφίδρομα δυσχερείς», σημείωσε ο κ. Πάνου.

Τα τρία βασικά ζητήματα που έθεσε ο κ. Πάνου είναι τα εξής:

Υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση ενός νέου οργανισμού στο Δήμο Ιωαννιτών ώστε να πάψει να υπάρχει αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων που δυσχεραίνει την επίλυση προβλημάτων. «Πρέπει να ξέρουμε ποιος κάνει τι» σημείωσε.

Το ζήτημα των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ από μισθωτές σπιτιών που έφυγαν και η ΔΕΥΑΙ ζητάει από τους ιδιοκτήτες τα χρήματα: η ΔΕΥΑΙ έχει κάνει προσπάθεια για να βεβαιώνονται στα ΑΦΜ καταναλωτών οι λογαριασμοί, οι προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει ακόμα, ωστόσο υπάρχει πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου Κράτους

Αδέσποτα ζώα: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Αυτό που φταίει είναι ο ίδιος ο νόμος που πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή του νόμου» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κοινοτική νομοθεσία για το θέμα ενδεικτικό του ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει η προβλεπόμενη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν το έχει πιάσει καθόλου η ΕΛΑΣ σίγουρα εδώ, ίσως και πανελληνίως» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Πάνου έκανε γνωστό πως υπάρχει μια συνεργασία με το Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου και με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, προκειμένου να συνταχθεί ένας Οδηγός Δικαιωμάτων του Πολίτη που θα είναι διαθέσιμος σε όλο τον κόσμο για να είναι ενήμερος για τα δικαιώματά του, σε θέματα ασφαλιστικά, πρόνοιας και υγείας.