Παπαδοπουλος Super Markets
Ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 15:17

2500936557.jpgΟ απολογισμός του έργου που έχει εκτελεστεί από τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας οκτάμηνης διάρκειας πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε, με το Δήμο Αρταίων να είναι ένας εκ των 17 Δήμων Πανελλαδικά, στους οποίους είχε εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Συνολικά, στο Δήμο εργάστηκαν με επιτυχία 334 συμπολίτες μας (σε δύο φάσεις) και το έργο που πραγματοποιήθηκε ήταν πολύ σημαντικό σε καίριους τομείς της καθημερινότητας, όπως το πράσινο, η καθαριότητα, οι τεχνικές παρεμβάσεις. Σημαντική δουλειά έγινε και στο διοικητικό τομέα, καθώς και στους κρίσιμους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Αναλυτικότερα, επιλέχθηκαν ωφελούμενοι από 60 διαφορετικές ειδικότητες προκειμένου να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος αρμοδιοτήτων του Δήμου αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες ανέργων να απασχοληθούν. Μεταξύ άλλων, στο Δήμο Αρταίων δούλεψαν ειδικότητες: Διοικητικού, Οικονομικού-Λογιστικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &Η/Υ, Περιβαλλοντολόγων, Εικαστικών, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Έργων Υποδομής, Ελαιοχρωματιστών, Ηλεκτρολόγων εσωτερικών εγκαταστάσεων και κτιρίων, γυψαδόρων, καλουπατζήδων, μπετατζήδων, τεχνικών οικοδομικών εργασιών, χειριστών μηχανημάτων έργου (JCB), Γκρέιντερ, Ανυψωτικών Μηχανημάτων, Κηπουρών, Γενικών Καθηκόντων Υδραυλικών, Τεχνιτών Ξυλουργών κ.α.

«Οι εργαζόμενοι, τόσο της πρώτης φάσης, όσο και της δεύτερης φάσης κάλυψαν με επιτυχία σημαντικά κενά που υπάρχουν στη στελέχωση του Δήμου με προσωπικό και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και συνέχισε: «Ως Δημοτική Αρχή εκφράσαμε επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας όχι μόνο για την παράταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων, αλλά και να κρατήσουμε εργαζόμενους τους οποίους θα πληρώναμε με δημοτικούς πόρους, κάτι όμως που δεν κατέστη εφικτό. Παράλληλα, έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι η χρονική διάρκεια του προγράμματος πρέπει να είναι τρία χρόνια, μιας και έτσι λύνεται κάπως το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ τώρα μέχρι να μάθει κάποιος τη δουλειά αναγκάζεται να φύγει. Ελπίζουμε το Υπουργείο να το αντιληφθεί, ώστε και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για σημαντικό χρονικό διάστημα και οι Δήμοι να μπορούν να κάνουν σημαντικό έργο σε πολύ ευαίσθητους τομείς» επεσήμανε ο κ. Τσιρογιάννης.