Παπαδοπουλος Super Markets
Απάντηση του Εργατικού Κέντρου στο Δήμαρχο Ιωαννιτών για την πρόσκληση στον απολογισμό πεπραγμένων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018 12:17

292727125.jpgΤο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απαντά στη πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννιτών να συμμετάσχει στον απολογισμό πεπραγμένων.Αναλυτικότερα:

"Κύριε Δήμαρχε,

Οι παρατασιούχοι που απολύσατε το Μάρτιο, αυτοί που μάζευαν σκουπίδια και έφτιαχναν τα απορριμματοφόρα, δικοί μας άνεργοι έγιναν.

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες που απολύετε κάθε καλοκαίρι για να τις ξαναπροσλάβετε το Σεπτέμβρη, κι αυτές στις δικές μας λίστες ανέργων μπαίνουν.

Οι εργαζόμενοι με την κοινωφελή εργασία που παίρνετε κάθε χρόνο για να φωτογραφίζεστε μαζί τους την ώρα που δουλεύουν με τσακισμένα μεροκάματα και χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας, κι αυτοί στις δικές μας λίστες ανέργων επιστρέφουν.

Κάθε διακοπή ρεύματος σε λαϊκό σπίτι, έχει μαζί με τα χρέη στη ΔΕΗ και τις οφειλές στο Δήμο. Μαζί μας «φουσκώνετε» τους λογαριασμούς και στο τέλος μας κόβουν το ρεύμα.

Τα χρέη των σπιτιών μας στη ΔΕΥΑΙ τα στείλατε στην εφορία για να μας αναγκάσετε να τα πληρώσουμε. Τα χρέη των βιομηχάνων που βγάζουν χρυσό από το νερό που ανήκει στο λαό, πήρατε απόφαση μαζί με την αντιπολίτευση  να τα διαγράψατε.

Τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, παιδιά των δικών μας ανέργων είναι. Όσες φορές σας ζητήσαμε αίθουσες για να τους κάνουμε μαθήματα αλληλεγγύης μας κλείσατε την πόρτα, για να σιγουρευτείτε ότι το παιδί του εργάτη θα παραμείνει εργάτης .

Τα σωματεία μας σας ζήτησαν την πλατεία για να κάνουν το γλέντι τους ώστε να βοηθήσουν τα μέλη τους να βγάλουν το χειμώνα και εσείς τους την αρνηθήκατε.

Δεν θα έρθουμε να σας δούμε να διαφημίζετε πόσο πολιτισμό πουλήσατε, γιατί δεν είχαμε χρήματα να δούμε ούτε μία παράσταση, τα παιδιά των εργατών και των ανέργων δεν μπορούν  να πηγαίνουν στα ωδεία σας.

Όσο μας εξαθλιώνετε και μας στέλνετε στα κοινωνικά παντοπωλεία, όσο μας αφήνετε στην ανεργία και συνεργάζεστε με ΜΚΟ για να αντιμετωπίσετε τη φτώχεια μας, όσο οι εργολάβοι και η μεγαλοεργοδοσία κάνει κουμάντο στο Δήμο κι εμάς μας αφήνει απλήρωτους μην μας περιμένετε κλακαδόρους στις φιέστες σας.

Εμείς θα επιμείνουμε να παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση που εσείς υπερασπίζεστε, ενάντια στους πολέμους και την προσφυγιά που γεννούν οι δικοί σας φίλοι, με τους οποίους ανταλλάσετε επισκέψεις, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Εργατική Τάξη της πόλης. "