Παπαδοπουλος Super Markets
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Χατζηκώστα για τα προβλήματα στην τραπεζαρία και την κουζίνα του Νοσοκομείου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 13:38

3846983966.jpgΤο ΠΑΜΕ Χατζηκώστα εξέδωσε ανακοίνωση για την εστίαση στο νοσοκομείο.Αναλυτικότερα:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε δηλώσει δημόσια πως δεν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο!!! Τώρα υποστηρίζει πως βελτιώνεται η εικόνα του Νοσοκομείου με τις παρεμβάσεις της. Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην κουζίνα και στην τραπεζαρία του Νοσοκομείου τους διαψεύδει. Ακόμα χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα και σε άλλες ειδικότητες αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην απόλυση το επόμενο διάστημα δεκάδων εργαζομένων, επικουρικών, με μπλοκάκι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με ΟΑΕΔ.

Πολλές φορές έχουμε αναδείξει τα προβλήματα αυτά που υπήρχαν, υπάρχουν και διαιωνίζονται:

Μετά τις τρεις το μεσημέρι  καθώς και τα Σαββατοκύριακα, η τραπεζαρία κλείνει. Πέρα από την εντατικοποίηση, συνέπειες υπάρχουν και στη διατροφή των ασθενών η οποία αποτελεί έναν κρίκο στη θεραπεία και αποκατάστασή τους.

Τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκε στο μισό η δαπάνη φαγητού για κάθε ασθενή και εξακολουθεί να ισχύει.

Συνεχίζεται το απαράδεχτο γεγονός στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα, η διανομή φαγητού να γίνεται μια φορά την ημέρα.

Στους εργαζόμενους οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και άδειες τα οποία αυξάνονται, ενώ ρεπό οφείλονται και στους συναδέλφους επικουρικούς που έφτασαν στο σημείο να κάνουν διπλοβάρδια!!!

Οι τελευταίες πολυδιαφημισμένες προσλήψεις είναι 3 βοηθοί μαγείρων με 6ωρο, 3 τραπεζοκόμοι με 8ωρο και 5 τραπεζοκόμοι με 4ωρο. Όλοι τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισά δικαιώματα που δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνεται, τους τσακίζει σωματικά και πνευματικά!

Αυτή η πραγματικότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους δεν βελτιώνει την εικόνα του Νοσοκομείου. Αντίθετα αυτή η εικόνα αποτελεί βελτίωση για το Νοσοκομείο επιχείρηση, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και την υγεία ως εμπόρευμα, με τους ασθενείς πελάτες.

Για μας τους εργαζόμενους κριτήριο είναι το κατακτημένο δικαίωμα μας να δουλεύουμε με τα δύο ρεπό την εβδομάδα, την άδεια μας, με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Η διοίκηση έχει ως κριτήριο την υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, την προσαρμογή στην μείωση των δαπανών. Διεκδικούμε :

► Να μην γίνει καμιά νέα περικοπή στα ρεπό των εργαζομένων στην Τραπεζαρία. ► Να δοθούν τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες. ► Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις των συναδέλφων από 4ωρο και 6ωρο σε 8ωρο. ► Όλες οι συμβάσεις των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις να γίνουν αορίστου χρόνου. ► Να συσταθούν οι θέσεις που αφορούν την εστίαση στον οργανισμό του Νοσοκομείου με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να γίνουν  προσλήψεις του προσωπικού.

Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά, χωρίς μεσίτες εργολάβους. Δουλειά με δικαιώματα, με ρεπό και άδειες. Για μας η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα.

 

Σ΄ αυτόν τον αγώνα καλούμε σε συμπόρευση εργαζόμενους και ασθενείς, με κοινή δράση των εργαζομένων από τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως αυτή αποφασίστηκε στην Πανηπειρωτική Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων των Νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 28/6/2018