Παπαδοπουλος Super Markets
Θέματα συζήτησης της συνεδρίασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 09:29

3739980209.jpgΣτις 26 Ιουνίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ). Τα σημαντικότερα θέματα και ζητήματα που γνωστοποιήθηκαν  από την Ομοσπονδία και συζητήθηκαν  στη συνεδρίαση είναι τα εξής: "  1) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης του νέου Κανονισμού Μεταθέσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είχε αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο Σχέδιο Π.Δ. πριν από 2 χρόνια περίπου ( βλέπε στην ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. στις 10-10-2016 ), είναι να επεκταθεί το ξεσπίτωμα στο σύνολο των πυροσβεστών είτε με μεταθέσεις είτε με μετακινήσεις, για να μπαλώνονται οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Η Ε.Α.Κ.Π. αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες του προεδρείου ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - Συμμαχία Πυροσβεστών ) και των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  ( Α.Ε.Π. Πυροσβεστών - Προοδευτική Αδέσμευτη Κίνηση Πυροσβεστών - Ανεξάρτητοι  Πυροσβέστες ), γιατί  οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για τον Κανονισμό Μεταθέσεων, συμπλέουν με τους σχεδιασμούς των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και επιβάλλουν το ξεσπίτωμα, τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και τη διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού των συναδέλφων. Τονίσαμε ότι μόνο η πρόταση που διεκδικεί η Ε.Α.Κ.Π. δίνει τη λύση στα προβλήματα μας, με έναν δίκαιο Κανονισμό Μεταθέσεων προς όφελος των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας. Με βασικές παραμέτρους: την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το Π.Σ., την αύξηση της οργανικής δύναμης, τις κατά τόπους προσλήψεις προσωπικού, τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλων των 5ετών και συμβασιούχων συναδέλφων μας, την κατοχύρωση της θέσης των υπαλλήλων στον τόπο συμφερόντων τους.

2)ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)
Η Ε.Α.Κ.Π. κατήγγειλε και μέσα στο Δ.Σ. την τακτική του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και των συνδικαλιστικών ηγεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας σε ότι αφορά τις νέες αυταπάτες που δημιουργούν για τα ασφαλιστικά μας ζητήματα, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση μας στις 22-6-2018. Με τις ανακοινώσεις τους καλύπτουν στο έπακρο την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και την περίθαλψη. Τονίσαμε ότι, οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά και η συνέχιση των περικοπών και των μειώσεων στους μισθούς και το εισόδημά μας, δεν θα έχουν τελειωμό.

3)ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΩΤΟΒΑΘΜΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
Απέναντι στα παραπάνω ζητήματα αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων των πυροσβεστών, το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, για ακόμα μια φορά, δεν πήραν θέση στις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για άμεση οργάνωση του αγώνα και πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι και στην Αθήνα αλλά και στις έδρες των περιφερειών. Για τη συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού για την κατάργηση όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου και την ανατροπή των πολιτικών που μας διαλύουν τη ζωή και στοχεύουν να καταργήσουν όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.Είναι κάθετα αντίθετοι στην οργάνωση και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με ένταση μέσα στο καλοκαίρι. Στην περίοδο που κορυφώνονται τα προβλήματά μας και αναδεικνύεται πιο έντονα η συνεχής υποβάθμιση της υπηρεσίας μας και της πυρασφάλειας της χώρας. Παριστάνουν ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πυροσβεστών, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι « να διατηρούνται στις καρέκλες τους », για να συνεχίζουν να βάζουν πλάτη και να επιβάλλονται σε βάρος μας χωρίς αντίσταση, τα μέτρα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων.


4) ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η Ε.Α.Κ.Π. πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκδοθεί καταγγελία που θα καταδικάζει τη στάση και την τοποθέτηση του βουλευτή της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε από το βήμα της Βουλής το στρατό να προβεί σε πραξικόπημα. Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αρνήθηκε να πάρει απόφαση για την καταδίκη των σοβαρών και επικίνδυνων γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « δεν ασχολείται με το θέμα ». Καμία τοποθέτηση δεν υπήρξε ούτε από τις άλλες παρατάξεις.Με τη στάση αυτή, όλοι τους, δείχνουν πλήρη ανοχή απέναντι στη φασιστική φύση της Χρυσής Αυγής πράττοντας ακριβώς ότι χαρακτηρίζει και την στάση των πολιτικών τους κηδεμόνων. Διγλωσσία, ανοχή και υπόθαλψη των φασιστών, μέχρι να έρθει η ώρα για την αξιοποίηση τους ενάντια στον λαό, όταν με τους αγώνες του θα παλεύει για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που του τσακίζουν την ζωή για χάρη των λίγων εκλεκτών του « υγιούς » επιχειρηματικού κόσμου.

Η στάση ανοχής όμως, απέναντι:
• Στους υμνητές της ναζιστικής ιδεολογίας, που θαυμάζουν και δηλώνουν πίστη, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά και από τα ντοκουμέντα της δίκης που είναι σε εξέλιξη, στον σφαγέα των λαών Χίτλερ.  
• Σε αυτούς που δηλώνουν τον θαυμασμό τους για τον δικτάτορα Μεταξά, την χούντα των συνταγματαρχών, τους ταγματασφαλίτες και τους δωσίλογους που δημιούργησαν σε συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις τα δεκάδες ολοκαυτώματα στην χώρα μας. 
• Σε μία οργάνωση που επιχειρεί να  δηλητηριάσει το λαό με τις θέσεις και τις απόψεις της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σπέρνοντας το μίσος και τον ρατσισμό. 
• Σε αυτήν την οργάνωση που δεν θέλει τον συνδικαλισμό στα Σ.Α. και στις Ε.Δ., που είναι κατά της συλλογικής δράσης των εργαζομένων για την διεκδίκηση των αναγκών τους και που πραγματοποιεί μέχρι και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών.
Είναι στάση που αποκαλύπτει την στράτευση όλων όσων έχουν φορέσει τον μανδύα των εκπροσώπων των εργαζομένων, ακριβώς για να εξυπηρετούν ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά και στα πλαίσια του ρόλου που έχει αναλάβει,  τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας μας.     
Τον υπέρτατο « εθνικό και πατριωτικό » σκοπό δηλαδή, για τον οποίο  « αγωνίζονται » και από την δική τους  την πλευρά και με τον « δικό τους τρόπο »  φυσικά, οι φασίστες της Χ.Α. Κτυπώντας όλους αυτούς που απειλούν την ηρεμία και ευημερία των αφεντικών τους, όπως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκατομμύρια θύματα της στυγνής τους εκμετάλλευσης.   
Να λοιπόν γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους στις τόσες προτάσεις που καταθέτει η Ε.Α.Κ.Π. για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα Δ.Σ. και στα Συνέδρια, ώστε να μπει φρένο σε ότι απεργάζονται και επιδιώκουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε βάρος μας. Δηλαδή μέσω της κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων, της θέσπισης άδικων και αντιδραστικών μισθολογίων, της διάλυσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, του κτυπήματος του σταθερού χρόνου εργασίας, την διαιώνιση της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρείας, της περιστολής των δαπανών, την μείωση του αφορολογήτου, την διατήρηση όλων των αρνητικών παραγόντων που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας και την ασφάλεια της ίδιας μας της ζωής."