Παπαδοπουλος Super Markets
Δράσεις Αγωγής Υγείας & πρόληψης σε σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 12:34

3059879617.jpgΟλοκληρώθηκαν και κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2017-18, με μεγάλη επιτυχία, οι δράσεις στη σχολική κοινότητα που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – “Σχεδία”.

Οι δράσεις αυτές περιελάμβαναν:

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε υλικά (εγχειρίδια) πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, που εφαρμόζονται στο σχολείο.

Βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές, που αφορούσαν την πρόληψη των εξαρτήσεων, τη διαχείριση του άγχους, το προσφυγικό ζήτημα και τη διαπολιτισμικότητα, την πρόληψη φαινομένων βίας και σχολικού εκφοβισμού, την ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ατομική συμβουλευτική στο χώρο του σχολείου για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών

Ομιλίες σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Ομάδες γονέων για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου

Παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευτικούς, σχετικά με προβλήματα διαχείρισης τάξης και παραβατικής συμπεριφοράς.

Εκ μέρους της υπηρεσίας μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόκληρη την  Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης “Σχεδία“, τον κ. Βασίλειο Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης, αλλά και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της “Σχεδία“ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Στέφανο Τζιμογιάννη, για τη συνεχή στήριξη της σχολικής κοινότητας της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων.

 

Ελπίζουμε το Κέντρο Πρόληψης “Σχεδία“ να συνεχίσει τη συνεργασία με τη Δ/θμια Εκπ/ση Ιωαννίνων και τη νέα σχολική χρονιά για την εφαρμογή όλων των Δωρεάν παρεμβάσεων – προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, τα οποία και υλοποιεί από το 1994, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαμέσου του Υπεύθυνου Α.Υ -Σχολικών Δραστηριοτήτων.