Παπαδοπουλος Super Markets
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους αλλοδαπούς υποτρόφους του 24ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 12:19

3848656809.jpgΤο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή την ολοκλήρωση του 24ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας για αλλοδαπούς υποτρόφους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 27 Ιουνίου

2018 αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η Επιστημονική Υπεύθυνη/ Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Μαρία Λεκάκου, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

Φέτος είχαμε την εξαιρετική τιμή να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), κ. Κυριάκος Αθανασίου, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του Ι.Κ.Υ., κ. Φώτιος Αθανασόπουλος, και στελέχη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη, ο οποίος, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του οχτάμηνου Προγράμματος, επεσήμανε την ξεχωριστή πρωτοβουλία της Πρυτανείας να επισκεφθούν οι αλλοδαποί υπότροφοι Δήμους της περιοχής των Ιωαννίνων, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική ιστορία, αλλά και να ξεναγηθούν σε περιοχές απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ι.Κ.Υ., κ. Αθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολυετή και αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ εξέφρασε την ευχαρίστηση και ικανοποίησή του για την υποδειγματική υλοποίηση του Προγράμματος Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας καθ’ όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αλλοδαποί σπουδαστές αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας στις χώρες τους.

 

 

Οι υπότροφοι παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από το Πρόγραμμα, απήγγειλαν ελληνικά ποιήματα και πρόβαλαν φωτογραφίες από τις εκδρομές στις οποίες συμμετείχαν. Ακολούθησαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, τους οποίους οι σπουδαστές απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο. Υπεύθυνη διδασκαλίας ήταν η κ. Αναστασία Φυλακτακίδιου, μέλος ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των πιστοποιητικών και αναμνηστικών δώρων προς τους σπουδαστές.