Παπαδοπουλος Super Markets
Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών:Επισκέψεις Παιδικών Σταθμών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 12:04

3855743655.jpgΣε εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες συμμετείχαν οι μικροί μαθητές των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης με θέμα «Μπουμ! Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί». Το πρόγραμμα έχει στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων και συγκεκριμένα του θυμού. Οι μαθητές, με τη βοήθεια ερεθισμάτων (κείμενα, video animation, μουσική, τέχνη) κατάλληλα επιλεγμένων για την ηλικία τους, είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν, να εκφράσουν και να διαχειριστούν το συναίσθημα του θυμού μέσα από δημιουργικές, διαδραστικές ασκήσεις.

Πολλές ήταν οι επισκέψεις που έγιναν και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα για την προσχολική ηλικία, όπως «Η ιστορία της Περλίτας, της μικρής σταγόνας».

Ακόμη, συνεχίστηκαν και αυτόν τον μήνα οι επισκέψεις στο Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης και τα εξειδικευμένα στελέχη του. Οι εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο σκοπεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το οικοσύστημα της λίμνης, γνωριμία και εξοικείωση με βασικές έννοιες όπως Προστατευόμενες Περιοχές, οικοσύστημα, βιοποικιλότητα, κύκλος νερού, προστασία και διαχείριση, και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τη λίμνη και τον τόπο μας.