Παπαδοπουλος Super Markets
Εγκατάλειψη της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρεβέζης καταγγέλλει η Ε.Ι.Ν.Η. Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 10:29

1143252458.jpg

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στην Πρέβεζα αφού λόγω έλλειψης γιατρών η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου δεν μπορεί να εφημερεύσει καθημερινά και τα περιστατικά διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία.

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και συνεχίζει:

 

"Η αιτία του προβλήματος είναι οι οργανισμοί των Νοσοκομείων, που είναι κατώτεροι των αναγκών αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το Νοσοκομείο  και τον πληθυσμό της περιοχής. Υπάρχει πρόβλημα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονται να δουλεύουν σε εξο-ντωτικούς ρυθμούς και έτσι να εξωθούνται σε παραιτήσεις.

Η Παθολογική είναι νευραλγικός τομέας για ένα Νοσοκομείο. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Πα-θολογική Κλινική.

Δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα ουσιαστική λύση για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Πα-θολογική, δηλαδή πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όσο η κυβέρνηση διατείνεται πως η διέξοδος βρίσκε-ται στο να μετακινούνται γιατροί από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή από αλλού, κάτι που ήδη συμ-βαίνει. Ούτε το μπάλωμα των  επικουρικών γιατρών που δοκιμάστηκε στη ζωή της Κλινικής και του Νοσοκομείου αποτελεί λύση  όσο το πρόβλημα χρονίζει και η επισφάλεια όσων συναδέλφων στηρί-ζουν το νοσοκομείο μεγαλώνει, ειδικά μετά τις επικείμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών και εργα-ζόμενων στα Νοσοκομεία.

Η τύχη των ασθενών του νομού Πρέβεζας δεν γίνεται στις σημερινές συνθήκες να φορτώνεται σε ένα ασθενοφόρο με μεταφορείς τους αγροτικούς γιατρούς, με απαξιωμένα και χωρίς γιατρούς τα ΚΥ του νομού.

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη ενός μόνιμου παθολόγου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και την άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου με προσθήκη οργανικών θέσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του Νοσοκομείου που δουλεύουν σαν είλωτες στον 21Ο αιώνα και στο πλευρό του Πρεβεζάνικου λαού που διεκδικεί το δικαίωμά του στην αποκλειστικά δη-μόσια και δωρεάν υγεία."