Παπαδοπουλος Super Markets
Βραβεία και παράπονα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014 16:00

3428759469.jpgΤους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο του 2013, βράβευσε η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου σε εκδήλωσή της το πρωί της Κυριακής στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Βραβεύτηκαν αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν 1η έως 3η νίκη στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, οι αθλητές που συμμετείχαν  και αγωνίστηκαν με τις Εθνικές Ομάδες, οι προπονητές τους καθώς και οι αθλητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της παλαιάς αθλήτριας του Πύρρου Άρτας Μαρίνα Σκορδή από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστα Μάμαλη (φωτό) για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον κλασικό αθλητισμό της Ηπείρου αλλά και της χώρας.
Η βετεράνος σπρίντερ κατέκτησε τέσσερις φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 100 μ. και στα 200 μ. το 1986 και το 1987, καθώς την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1988 στο αγώνισμα των 400 μέτρων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, στην Σεούλ, η Σκορδή έφτασε ως τους προκριματικούς των 200 μέτρων κάνοντας επίδοση 00:00:24:06 καταλαμβάνοντας την 36η θέση.
1818451131.jpgΣε ειδική ενότητα της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στις εθελοντικές ομάδες του RunGreece Ιωάννινα 2013, τα pin’s «εθελοντή RunGreece Ιωάννινα 2013». Την απονομή στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, των Ραδιοερασιτεχνών, των Προσκόπων, των Paguristas και των ομάδων των συλλόγων του ΑΓΣΙ, της ΕΚΑ Δωδώνη, του Σπάρτακου και του Ποσειδώνα έκαναν ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Κολόκας και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Γκρίνια για τις υποδομές
Στην ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης παρουσίασε αριθμητικά στοιχεία που καταδεικνύουν την ανοδική πορεία την τελευταία πενταετία, υποστηρίζοντας πως οι επιτυχίες αποτελούν συνάρτηση της δουλειάς που γίνεται στα σωματεία, με την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, και έφερε ως παράδειγμα την θεαματική βελτίωση της θέσης κατάταξης του Πρωτέα Ηγουμενίτσας.
Στη συνέχεια παρουσίασε μια εικόνα των αθλητικών υποδομών, χαρακτηρίζοντας δραματική την κατάσταση στα Γιάννενα, λόγω κυρίως της εγκατάλειψης του ταρτάν στους «Ζωσιμάδες». Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού, γεγονός που το καθιστά άχρηστο για τον στίβο. Μάλιστα, σημείωσε πως οι αθλητικές υποδομές είναι αυτές που στερούν από την πόλη τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων.
Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Καραμπίνα και του αντιπροέδρου της διοίκησης σταδίων Νάσου Παπαχριστόδουλου, που παρενέβησαν κατά τη διάρκεια των απονομών. Ο κ. Καραμπίνας σημείωσε το μεγάλο ενδιαφέρον της Περιφέρειας και του Αλ. Καχριμάνη για τις αθλητικές υποδομές, είπε πως η κατάσταση των αθλητικών υποδομών δεν είναι δραματική χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρήζουν βελτιώσεων, ενώ άφησε αιχμές κατά των ανθρώπων του στίβου που συμμετείχαν σε προηγούμενες διοικήσεις του Εθνικού Σταδίου, αλλά δε φρόντισαν για τη βελτίωση των υποδομών.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόδουλος επισήμανε πως η σημερινή διοίκηση έχει πετύχει πολλά και έφερε ως παράδειγμα τη σταγανοποίηση της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου και τη νομιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Τόνισε πως θα γίνει η αλλαγή του ταρτάν στους «Ζωσιμάδες», ενώ πρόσθεσε πως ο πλαστικός χλοοτάπητας δε θα τοποθετηθεί στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ο στίβος.
Μια ευχάριστη είδηση, τέλος, προήλθε από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Καψάλη. Όπως τόνισε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν και ένα νέο ταρτάν, είναι στη διάθεση του ΣΕΓΑΣ για να φιλοξενήσει όποια διοργάνωση επιθυμεί.