Σιαράβας Γ. Κώστας
Ανακοίνωση Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 12:00

3387866826.jpgΗ Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.Αναλυτικότερα:

"Ύστερα από έξι μήνες μυστικής διπλωματίας ο κ. Τσίπρας  συμφώνησε να υπογράψει με τον κ. Ζάεφ μια  διακρατική συμφωνία για την επίλυση της εκκρεμότητας με τη γείτονα χώρα. Μια  βαθιά προβληματική συμφωνία , όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, αλλά κυρίως διότι εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα, που είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει τεθεί ξεκάθαρα ενάντια σε αυτή.

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, η οποία είναι πρωτοφανής για την ελληνική συνταγματική ιστορία. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική εντολή, προτίθεται να δεσμεύσει τη χώρα και να δημιουργήσει μια στρεβλή και ανθελληνική μη αναστρέψιμη πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Η Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα προκειμένου να αναδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική εντολή για να υπογράψει αυτή την κακή συμφωνία για την Ελλάδα."