Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας για τα διόδια της Εγνατίας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 11:49

3387866826.jpgΗ Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για την αύξηση των διοδίων της Εγνατίας Οδού.Αναλυτικότερα:

"Η αντιπολίτευση του “Δεν πληρώνω”, επιβάλλει ως κυβέρνηση αυξήσεις στα διόδια μέχρι και δυόμιση φορές πάνω, καθώς αυξάνεται η χρέωση από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα (αύξηση 66%), ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τη χιλιομετρική απόσταση απογειώνει τις αυξήσεις ακόμα στα επίπεδα του 150%(!) σε συγκεκριμένους σταθμούς, χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις, στα Μάλγαρα το τίμημα από 1,20 θα φτάσει τα 3 ευρώ, ενώ η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, θα στοιχίζει στους οδηγούς 15,50 ευρώ από 8,40 που είναι σήμερα.

Στο νομό μας  λειτουργούν πλέον τέσσερις σταθμοί διοδίων σε Ιόνια και Εγνατία, οι οποίοι επιφέρουν μια σοβαρή επιβάρυνση στο μεταφορικό κόστος όσο δεν υπάρχει ενα ενιαίο, αναλογικό και δίκαιο σύστημα χρέωσης των διοδίων

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση, σε βάρος των πολιτών, κάνει ένα παράλογο δώρο στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία οδό, ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση της."