Παπαδοπουλος Super Markets
Νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Τρ. Αλμπάνης Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 20:03

784690128.jpgΜε ποσοστό 54,56% νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξελέγη ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. 45,44% είναι το ποσοστό που έλαβε ο Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που στήριξαν το Γιώργο Θυφρονίτη στην πρώτη εκλογική διαδικασία τη Δευτέρα.

Σε ψήφους μεταφρασμένο το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης, είναι 287 ψήφοι υπέρ Τριαντάφυλλου Αλμπάνη έναντι 239 του Γιάννη Γεωργίου.

Θυμίζουμε πως το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κάλπης κατά την πρώτη ψηφοφορία ήταν:

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: 243 ψήφοι

Γιάννης Γεωργίου: 186 ψήφοι

Γιώργος Θυφρονίτης: 92 ψήφοι

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ψήφοι που πήρε ο Γιώργος Θυφρονίτης στον πρώτο γύρο των εκλογών, μοιράστηκαν σχεδόν στα ίσα ανάμεσα στους δύο υποψήφιους Πρυτάνεις, με αυξημένο κατά τι τον αριθμό των ψηφισάντων στην επαναληπτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου 4485/2017, κατόπιν ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για ανάδειξη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ για τέσσερα χρόνια, ήτοι από 1/9/2018 ως 31/8/2022, εκλέγεται ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο κ. Αλμπάνης εκλέγεται για δεύτερη φορά Πρύτανης, μετά από ένα μεσοδιάστημα στο οποίο εξελέγη ως αναπληρωτής πρύτανη του Γιώργου Καψάλη. Εκμεταλλεύτηκε δε διάταξη του νόμου Γαβρόγλου να θέσει υποψηφιότητα, ενώ για παράδειγμα ο κ. Καψάλης δεν είχε το δικαίωμα, διάταξη που έδωσε αυτό το δικαίωμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αντιπρυτάνεων και η οποία τότε, θεωρήθηκε φωτογραφική.