Παπαδοπουλος Super Markets
Στο μικροσκόπιο Ρακιντζή η υπεξαίρεση στο Δήμο Ιωαννιτών Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014 15:23

3899061759.jpgEξι φακέλους - φωτιά με στοιχεία που καίνε υψηλόβαθμους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ήδη αποστείλει στις εισαγγελικές αρχές ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος τώρα ζητά να δημεύονται άμεσα οι περιουσίες των διεφθαρμένων. Οι έξι συγκεκριμένες υποθέσεις, έχουν το «ιδίωμα», ότι αφορούν κατάχρηση σε δήμους, που ξεπερνά (σε ορισμένες περιπτώσεις κατά πολύ) το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, με βαρύ κατηγορητήριο για παραβάσεις καθήκοντος, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και για κακοδιαχείριση, συνθέτουν το σκηνικό που περιγράφεται στον τομέα- πρωταθλητή της διαφθοράς στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά τους έξι φακέλους, τώρα: «Αυτοί είναι οι δήμοι με τις πιο σοβαρές παρατυπίες» αναφέρει στην “PRESS” o κ.Ρακιντζής και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλοί ακόμη με μικρότερες καταχρήσεις».
Ενδεικτικό του πάρτι διαφθοράς που γινόταν  στους δήμους είναι ότι βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των φορέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και ότι τους τελευταίους μήνες τα δικαστήρια έχουν ασχοληθεί με πλήθος υποθέσεων που αφορούν δράσεις στελεχών των ΟΤΑ.
Άλλες υποθέσεις
Aνεξάρτητα, πάντως, από τους έξι φακέλους με τα στοιχεία κατάχρησης σε Δήμους, άλλες έξι υποθέσεις σχετικές με την T.A. βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Στην πρώτη θέση φιγουράρει η υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Ιωαννιτών που οδήγησε στην αυτοκτονία τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Μάντη.
Το δημοσίευμα αναφέρει: «Πάνω από ένα εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε ότι «εξαφανίστηκε» από το ταμείο του δήμου Ιωαννιτών, μετά από εσωτερικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου. Ο δήμαρχος παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα και παράλληλα κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπεύθυνου. Ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε και την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, καθώς λίγους μήνες μετά τη αποκάλυψη της υπεξαίρεσης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών  Νίκος Μάντης, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του».
Πηγή: www.press-time.gr