Παπαδοπουλος Super Markets
Ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα για τα συλλαλητήρια Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 13:27

2841786155.jpgΟ βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας ενόψει των  συλλαλητηρίων  της 6/6/2018 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Στα Γιάννινα και σε άλλες 23 πόλεις πραγματοποιούνται συλλαλητήρια πολιτών για να διατρανωθεί και πάλι από το λαό η ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και η αντίθεσή του σε κάθε εθνική υποχώρηση στο θέμα αυτό.

Εχοντας προσωπικά λάβει μέρος στο μεγαλειώδες αντίστοιχο συλλαλητήριο των Αθηνών της 4/2/2018 υπερασπίζομαι, όπως κάνει και η ΝΔ, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά εκφράζοντας την αγωνία τους για τις εξελίξεις, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα ιστορικά και εθνικά δίκαια της Μακεδονίας.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά εμφανίζεται πλέον πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις.  Γι’ αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.  Γι’ αυτό δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας.  Γι’ αυτό περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών.

Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη.  Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία:  Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.  Η εκχώρηση «Μακεδονικής Εθνότητας» και «Μακεδονικής Γλώσσας» δεν είναι αποδεκτή.

Για μια ακόμη φορά από 24 πόλεις της Ελλάδος ο κ.Τσίπρας λαμβάνει το μήνυμα ότι δεν διαθέτει καμμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα».