Παπαδοπουλος Super Markets
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητά την επαναπρόσληψη εργαζομένων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 10:12

3897081740.jpgΣυγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το σωματείου αναφέρει: "Έχουν περάσει 8 μήνες από τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν τη μέρα εγκαινίων του καταστήματος Market IN στα Γιάννενα ότι θετικά θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της επαναπρόσληψης των εργαζόμενων που θέλουν να εργαστούν και τίποτα ακόμη. Την ίδια ώρα τα παραμύθια που υποστηρίζει ο κ.Ράμμος και οι εκπρόσωποι του για «άνοιγμα νέων μαγαζιών και όχι μεταβίβαση από τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ» τα διαψεύδει ακόμη και η κυβέρνηση δια στόματος του Γραμματέα Υπ. Εργασίας, Α. Νεφελούδη.  Επίσης αποδείχτηκαν ψεύτικα τα λόγια της εργοδοσίας, ότι οι εργαζόμενοι δήθεν ζητάνε μισθούς διπλάσιους και τριπλάσιους ακόμα και από όσα πληρωνόντουσαν ως τώρα και σκοπό είχαν την συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων και τίποτα άλλο.

Τα ΜΑΤ και οι δεκάδες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σε  όλο το διάστημα αυτών των 8 μηνών δεν έχουν προηγούμενο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα ζήσαμε την τρομοκρατία με τους μπράβους της νύχτας να γυρνάνε μέσα στο κατάστημα και γύρω από αυτό, στο κέντρο της πόλης, απειλώντας τη ζωή εργαζόμενων και συνδικαλιστών. Η κρατική καταστολή, η χρησιμοποίηση των μπράβων και η πληθώρα μηνύσεων από την εργοδοσία  δεν κατάφεραν να τρομάξουν το ταξικό εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Το μόνο που κατάφεραν ήταν περισσότερος κόσμος να καταλάβει το ποιόν του νέου επενδυτή στην πόλη και να πάρει θέση απέναντι του, μαζί με τους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών της προσέφυγε επανειλημμένα στα δικαστήρια για το θέμα της επαναπρόσληψης των εργαζόμενων, ως διάδοχη κατάσταση από ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ σε MARKET IN. Όλες όμως οι δικαστικές αποφάσεις, με την συμβολή του ταξικού αγώνα των εργαζόμενων και της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στα Γιάννενα και πανελλαδικά, βγήκαν όλες ΥΠΕΡ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δηλ. να γυρίσουν στο κατάστημα για δουλειά.

Τις δικαστικές αυτές αποφάσεις η εργοδοσία, αξιοποιώντας και τη στάση της κυβέρνησης όπως διατυπώθηκε στην αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση που έγινε στη βουλή από το ΚΚΕ, από την ίδια της Υπουργό Εργασίας ότι «στερείται εργαλείων» για να επιβάλλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, αρνείται πεισματικά να τις εφαρμόσει. Η στάση της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης έχει γεμίσει με οργή και αγανάκτηση τους εργαζόμενους και όσους είναι δίπλα τους. Παρ΄ όλα αυτά το σωματείο, η επιτροπή εργαζόμενων που διεκδικούν μαζί με το ΕΚΙ, πήραν όλα εκείνα τα μέτρα συζήτησης και συνεννόησης με την εργοδοσία και παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου, δώσανε χρόνο και χώρο να σκεφτούν και να δώσουν μια απάντηση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία σέρνει στα δικαστήρια τη Δευτέρα 4/06 και την Τρίτη 5/06 τους 12 συλληφθέντες στην απεργία στα Market IN και τους δύο εργαζόμενους - αγωνιστές που συνελήφθησαν Κυριακή πρωί από τα σπίτια τους με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από γλέντι αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα.

Τελικά η καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζουν με διαφορετικό τρόπο η αστική κυβέρνηση και η αστική αντιπολίτευση, αντέχει την προκλητική άρνηση της εργοδοσίας να μη εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικών της δικαστηρίων αλλά δεν αντέχει τους ταξικούς αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζόμενων και όχι των εργοδοτών.

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση που ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ, συνεχίζουμε αποφασιστικά τον δίκαιο αγώνα μας με όπλο την οργάνωση και την αλληλεγγύη απαιτώντας:

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ MARKET IN! "

ΝΟΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. "