Παπαδοπουλος Super Markets
Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Συμπαράσταση στους απεργούς στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 14:23

292727125.jpgΤο Ε.Κ.Ι. ανακοίνωσε τη συμπαράστασή του στους απεργούς της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.Αναλυτικότερα:

"Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, έστειλε σήμερα επιστολή συμπαράστασης στους απεργούς στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά που χθες το βράδυ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία.

Απέναντι στην τρομοκρατία και τους μηχανισμούς της πολυεθνικής, οι εργάτες δίνουν τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ενάντια σε αυτά τα δίκαια αιτήματα, η πολυεθνική κατέθεσε αγωγή ακύρωσης της απεργίας και μαζί με τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες προσπάθησαν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της «COSCO» για να δουλέψουν.

Μία μόλις μέρα μετά την απεργία στην οποία συμμετείχαν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της πόλης, με αιτήματα που βάζουν στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες, καλούμε τα σωματεία που πήραν την υπόθεση της απεργίας πάνω τους, τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν ποια θα είναι η «μεταμνημονιακή» Ελλάδα, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργατών της COSCO."