Παπαδοπουλος Super Markets
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Βραδιά Όπερας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 13:22

195328934.jpgΗ Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην Πανεπιστημιούπολη η εορταστική συναυλία, με τίτλο «Βραδιά Όπερας» με την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την οποία συνέπραξαν τρείς διεθνώς καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Νίκος Στεφάνου και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού κ. Γιώργου Χλίτσιου.

Όλα τα έργα του προγράμματος προήλθαν από το ανεξάντλητο και υπέροχο ρεπερτόριο της όπερας του 19ου αιώνα. Η Καμεράτα πραγματοποίησε για πρώτη φορά συναυλία με θέμα της την όπερα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε μαζί της και υποστήριξε καλλιτεχνικά την προσπάθεια αυτή.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το οποίο έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται και να καταξιώνεται από μεγάλους οργανισμούς και φορείς όπως είναι η Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση γνωστοποίησε την αποδοχή του αιτήματος χρηματοδότησης της Καμεράτα από την Περιφέρεια Ηπείρου για τις ανάγκες της σε επίπεδο εξοπλισμού και μουσικών οργάνων.

Ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Ανδρέας Φωτόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Μάρτιο του 2016, η οποία αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Πανεπιστημιακά συμφωνικά σύνολα στην Ελλάδα που λειτουργούν σε τακτική βάση και με συνεχή καλλιτεχνική παρουσία.