Παπαδοπουλος Super Markets
Διήμερο σεμινάριο MuayThai στα Γιάννενα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Μάιος 2018 10:36

3899061759.jpgΟ ΑΣ «Παιδοτριβείο», Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, προσκαλεί στο σεμινάριο MuayThai όπου θα διδάξει ο δάσκαλος Στύλιος-Κώστας Στέφανος, πρωτεργάτης του MuayThai στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας MuayThai (ΠΟΜ) και εντάσσεται στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων γνωριμίας και εξάπλωσης του αθλήματος και ειδικότερα στην περιφέρεια. Πέρα των μελών της, το σεμινάριο είναι ανοιχτό και για όλους τους Αθλητικούς συλλόγους, μη μέλη της που θέλουν να το γνωρίσουν ή το αγαπούν και ήδη το διδάσκουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία MuayThai(ΠΟΜ) με επιστολή του πρόεδρου της, Ιωάννη Παπαδόπουλου, στις 19 Ιουλίου 2017,απεύθυνεανοιχτήπρόσκλησησυνεργασίας σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους που δεν είναι μέλη της, όμως αγαπούν και διδάσκουν το MuayThaiστη χώρα μας.

Η θετικήαπόφαση της ΔιεθνούςΟλυμπιακήςΕπιτροπής (ΔΟΕ) να κατατάξει το MuayThaiως προ-Ολυμπιακόάθλημα, αποτελείχρυσήευκαιρία και κίνητρο για την ανάπτυξη και εξάπλωση του αθλήματος.

Στρατηγικός στόχος της ΠΟΜ είναι να συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη των αθλητικών συλλόγων και στη δημιουργία νέων στην περιφέρεια.Επίσης στοχεύει στη δημιουργία ενός υγιούς αλλά και ανταγωνιστικούΕλληνικούΠρωταθλήματος, το οποίο θα αναδείξει τους μελλοντικούς αθλητές και εκπροσώπους στις διεθνείς διοργανώσεις.

Στο σεμινάριο θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής από την ΠΟΜ.Τεχνικός εκπρόσωπος της ομοσπονδίας είναι ο δάσκαλος Θανάσης Αργυρόπουλος (KruYai IFMA).

Εισηγητές του σεμιναρίου στο θεωρητικό κομμάτι είναι οι επιστήμονες Χρήστος Μπάκας και Μιχάλης Σιούλης.

Ο δάσκαλος ΓκίτσαςΘεόδωρος (KruYai IFMA) αντιπρόεδρος και μέλος της τεχνικής επιτροπής της ομοσπονδίας θα παρουσιάσει και θα επεξηγήσει τον παραδοσιακό χορό WaiKru που γίνεται στο ρινγκ πριν τον αγώνα.Ο εν λόγω χορός είναι μέρος της ύλης της IFMA η οποία αναγνωρίστηκε το 2016 από τη ΔιεθνήΟλυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σηματοδοτώντας την Ολυμπιακή προοπτική του MuayThai.

Βοηθός στο σεμινάριο θα είναι ο νεαρός πρωταθλητής Κώστας Σαρκίρης, ενώ στρατηγική και τακτική στο ρινγκ θα επιμεληθεί ο δάσκαλος Νάσος Αργυρόπουλος με τον πρωταθλητή Εξακουστίδη Σταύρο, ερχόμενοι προσφάτως από την συμμετοχή τους στο Κ1 στην Ιαπωνία.

Θα βραβευτούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΜ, Ιωάννης Παπαδόπουλος για το έργο του, οι εισηγητές του σεμιναρίου για την συμμετοχή τους, ο Κώστας Σαρκίρης για τις διακρίσεις του όπου μεταξύ των άλλων 3ος στο Παγκόσμιο IFMA 2016, 2ος στο Ευρωπαϊκό IFMA 2017, ο Σταύρος Εξακουστίδης για τις διακρίσεις του, όπου με τις πρόσφατες συμμετοχές του στο Κ1 της Ιαπωνίας, συγκαταλέγεται στην Παγκόσμια ελίτ. Ακόμη για την προσφορά τους ο πρωταθλητής Σταμάτης Μπιτάκος και ο δάσκαλος Μάριος Μπαρμπατσάς.

Επίσης η 1η εθνική ερασιτεχνική ομάδα που αντιμετώπισε νικηφόρα την αντίστοιχη Πορτογαλική σε δυο αναμετρήσεις,την πρώτη στα Ιωάννινα στις 15/12/1991 και τη δεύτερη στις 18/4/1992 στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.Αποτελούνταν από τον δάσκαλο Μιχάλη Δρόσο(προπονητή), Σαμιώτη Δημήτρη (DrososCamp), Θωμά Ζύγωρη (DrososCamp) Πάνου Άρη (StyliosCamp), Νίκο Γιαννελη (StyliosCamp).Στην δεύτερηαναμέτρηση της Πορτογαλίαςσυμμετείχε και η ΔήμουΜαρίνα (StyliosCamp).

Όπως δείχνει και η επιλογή της ονομασίας του συλλόγου,έμφαση θα δοθεί στις παιδικές ηλικίες όπου η συμμετοχή έως 18 ετών είναι δωρεάν, ενώ δωρεάν είναι επίσης η συμμετοχή στο παιδικό τμήμα από 6 έως 14 ετών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 5/5/2018

09:00 - 13:00: Στάση–Βηματισμοί-Βασικέςτεχνικές-Συνδυασμοί.

15:00 - 17:00: Παιδικό(6-14 ετών) Δωρεάν

17:00 - 21:00:Άμυνα και αντεπίθεση.

Κυριακή 6/5/2018

11:00 - 13:00: Θεωρητικόμέρος.

Εισηγητής:Χρήστος Μπάκας, Πτυχιούχος ΑΕΙ,ΤΕΦΑΑ,ΔημοκρίτειουΠανεπιστήμιουΘράκης.Φυσιολογία της προπόνησης, Μορφέςδύναμης, Εξειδίκευση της άσκησης, ετήσιοςπρογραμματισμός, μεταβολισμός, διατροφή.

Εισηγητής:ΜιχάληςΣιούλης, Φυσικοθεραπευτής – Cutman(ICA member).

Τραυματισμοί στο ρινγκ, Αιμορραγία και αντιμετώπιση,HandWrapping.

15:00 - 19:00:Clinching,Thaipads,Handpads, Στρατηγική και τακτικές στο ρινγκ.

19:00 - 20:00:Βραβεύσεις.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 με 6 Μαΐου στα Ιωάννινα (απ’ όπου και ξεκίνησε το MuayThai στην Ελλάδα το 1989), στο ξενοδοχείο GrandSerai.Το σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.