Παπαδοπουλος Super Markets
"Κόντρες" Στουρνάρα και Ε.Ε. για το ύψος του πλεονάσματος Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 19:33

1961862242.jpgΣε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντικείμενο της συνάντησης είναι οι εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας εν όψει και των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η σύσκεψη γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σε γερμανική εφημερίδα σχετικά με τα στοιχεία της κυβέρνησης για το έλλειμμα και το χρέος του 2013. Ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, ξεκαθαρίζοντας και μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες». Αναφέρει μάλιστα ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Αντ. Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του επίσης σε γερμανική εφημερίδα υποστήριζε ότι το «πρωτογενές πλεόνασμά μας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.