Παπαδοπουλος Super Markets
Κερδισμένη η Ήπειρος από το νέο ΕΣΠΑ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 18:27

3382744299.jpgΠαράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Ήπειρος ως προς την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, γεγονός που αναγνώρισε και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται στα Γιάννενα.

Ο κ. Χατζηδάκης έφτασε στα Γιάννενα στις 11.30 το πρωί και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε αρχικά τις μονάδες εμφιάλωσης νερού «ΖΑΓΟΡΙ» της οικογένειας Χήτου και «ΒΙΚΟΣ» του Πέτρου Σεπετά, όπου ενημερώθηκε για τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν μέσω ΕΣΠΑ, αλλά άκουσε και τα παράπονα για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση προκειμένου να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους και να δώσουν ώθηση στην παραγωγή.
Ο κ. Νίκος Χήτος μίλησε για τους περιορισμούς στο μέγεθος των κτηρίων που προκύπτουν απ ό το Προεδρικό Διάταγμα Ζαγορίου,  ενώ στο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων αναφέρθηκε και ο κ. Πέτρος Σεπετάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται δυόμισι χρόνια για να εξασφαλιστεί η άδεια για την κατασκευή μίας αποθήκης. Παράλληλα και οι δύο τόνισαν πως δε θέλουν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς πρέπει να βρίσκονται δίπλα στις πηγές από τις οποίες αντλούν νερό, ενώ αναφέρθηκαν και σε νέα επενδυτικά σχέδια.
2946823192.jpgΕν συνεχεία ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε το έργο της εισόδου της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ και τόνισε σε δηλώσεις του ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.
«Το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τις ζωές μας. Την περίοδο της κρίσης είναι διπλά χρήσιμο. Ακόμη γρηγορότερα τρέχει στην Ήπειρο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου είναι αυτό με την υψηλότερη απορρόφηση. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο προϋπολογισμός  του νέου ΕΣΠΑ είναι μειωμένος, τα κονδύλια που θα διατεθούν στην Ήπειρο θα είναι μεγαλύτερα κατά 34% χωρίς το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος το παλεύει και με τα εργαλεία που έχουμε, πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του Περιφερειάρχη και όλων των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ακολούθησε επίσκεψη σε μία ακόμη παραγωγική μονάδα των Ιωαννίνων, την Πτηνοτροφική Α.Ε., ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Άρτα, όπου επίσης επισκέφθηκε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα που αξιοποίησαν κονδύλια του ΕΣΠΑ.
1585274020.jpgΑυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης θα απευθύνει χαιρετισμό στην πίτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.